Dieta cu fructe de vară

Dieta cu fructe de vară

Iată care sunt cele mai bune alegeri pentru dietă cu fructe de vară

Fructe de pădure. Pot fi mâncate aproape fără restricții. Sunt bune atât cele proaspete, cât și cele congelate. Singură condiție este să fie consumate fără adaus de zahăr. În categorie între afinele, căpșunile, zmeură și murele sau orice alt tip de fructe de pădure. Toate sunt foarte bogate în antioxidanți, vitamine, fibre și au un conținut redus de carbohidrați. Trei sferturi de ceașca de afine proaspete are 62 de calorii și 16 grame de carbohidrați. Pot fi combinate cu lapte sau iaurt degresat și sunt excelente la micul dejun. O cană de căpșuni are doar 60 de calorii, iar o cană cu mure, undeva în jur de 50 de calorii.

Cireșe. Au puțini carbohidrați și un indice glicemic scăzut, putând fi incluse în dietă cu fructe de vară pentru scăderea în greutate sau în dietă celor care au probleme cu glicemia. Într-o cană cu cireșe sunt circa 60 de calorii și 14 grame de carbohidrați. Cireșele sunt bogate în antioxidanți, aceștia putând luptă împotrivă bolilor de inimă, a cancerului și a altor afecțiuni. Cireșele nu pot fi consumate decât proaspete, fără zahăr, evident, așa că perioadă mai-iulie este cel mai bun moment pentru o cură.

Piersici. Aceste minunate fructe sunt printre cele mai bogate în vitaminele A și C, dar au și potasiu și multe fibre. Sunt ideale proaspete, dar pot fi consumate și cele din compot, dar doar dacă a fost preparat fără zahăr. Combină piersicile cu scorțișoară, combinația fiind delicioasă.

Comenteaza