Dieta cu mere. Cum să slabești până la 6 kilograme în 5 zile

Dieta cu mere. Cum să slabești până la 6 kilograme în 5 zile

 Iată cum poți pierde până la 6 kilograme în 5 zile!

Merele sunt fructe  minune. Bogate în nutrienți care ajută la pierderea în greutate, combat cancerul, reduc riscul de diabet zaharat de tip 2, previn formarea de calculi biliari, stimulează imunitatea și împiedică dezvoltarea cataractei. Prin urmare, dieta cu mere de 5 zile nu numai că te va ajuta să slăbești, ci îți va îmbunătăți starea generală de sănătate. 

Dieta cu mere pentru pierderea în greutate

În ziua 1, ai voie să mănânci numai mere la micul dejun, prânz și cină.

În ziua 2, se consumă mere la micul dejun și la cină, iar la prânz, mere și legume.

Din ziua 3 până în ziua a cincea, ai voie să mănânci fructe, sucuri de fructe proaspete, smoothie-uri de legume, proteine ​​și lactate împreună cu mere la fiecare masă principală.

Cum funcționează?

Componentele ideale pentru o dietă, merele, sunt bogate în minerale, vitamine și fibre și, de asemenea, au foarte puține calorii, însumând aproximativ 80 - 100 de calorii în funcție de mărimea fructului. Un laxativ eficient, merele sunt, de asemenea, hrănitoare și benefice pentru sistemul nervos, motiv pentru care sunt incluse în multe rutine dietetice.

Merele te fac să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă mâncați un măr înainte de fiecare masă principală  o sa vă simțiți mai puțin flămând și vă va împiedica să vă supraalimentați.

Planul de 5 zile pentru dieta cu mere
 

Dieta cu mere de 5 zile impune să mănânci doar mere și lichide în prima zi.

În restul celor patru zile,  se consumă, în mare parte, mere împreună cu alte alimente, dar care să nu depășească 1200 de calorii pe zi.

1. Prima zi

Mic dejun:  2 mere

Pranz : 1 mar

Cina :   3 mere

Micul dejun, prânzul și cina trebuie să cuprindă mere și numai mere, aproximativ 1,5 kilograme. Merele sunt bogate în vitamine, minerale, fitonutrienți și fibre alimentare. Acești nutrienți sunt esențiali pentru menținerea procentului adecvat de grăsime corporală, pentru o bună sănătate cardiovasculară și pentru o îmbunătățire a funcției creierului și pentru prevenirea diabetului, a Alzheimerului și a iritațiilor tractului intestinal. 

Bea suficientă apă de detoxifiere și apă pentru a te menține hidratat pe parcursul zilei.

2. A doua zi

Mic dejun :1 măr și un pahar cu lapte degresat sau lapte de soia

Prânz: O salată de mere, doi morcovi și jumătate de sfeclă este ideală. Faceți un dressing cu frunze de mentă, muștar Dijon, ulei de măsline, sare și piper.

Cina : 2 mere

În a doua zi, mâncați mere împreună cu un prânz vegetarian sănătos. Acest lucru vă va ajuta să obțineți alți nutrienți esențiali din legume. Uleiul de măsline este o sursă bogată de grăsimi bune, care va ajuta la păstrarea integrității membranei celulare. Continuați să beți apă suficientă pentru detoxifiere.

3. Ziua a treia

Mic dejun : 1 măr + 1 felie de pâine  + ouă mărunțite

Prânz :   1 măr + salată cu  castraveți, roșii, ceapă, frunze de mentă, sare și piper.

Gustare de seară: 1 cană de iaurt cu conținut scăzut de grăsime

Opțiuni pentru cină :  1 măr + șuncă de curcan, morcovi și salată de broccoli

1 măr și ciorba de linte

Această zi poate fi numită ziua proteică. Prin urmare, vă începeți ziua cu o sursă bună de proteine ​​precum ouăle. Dacă sunteți vegetarian, consumați un pahar de lapte de soia în loc de ouă. 

Iaurtul va ajuta la digestie. Pentru cină, mănâncă o sursă bună de proteine ​​și 1 măr. De vreme ce timp de două zile ai mâncat mai ales mere, corpul tău nu are suficientă energie pentru digestie și metabolism. Deci, nu mâncați prea multă mâncare. Consmați multă apă.

4. Ziua a patra

Mic dejun:  1 mere + smoothie din măr

Opțiuni de prânz: 1 măr + legume la grătar

1 măr + supă limpede de legume

După masa de prânz: 1 pepene mic sau 1 portocală

Gustare de seară : 1 cană ceai verde

Opțiuni pentru cină:   1 măr +  o salată vegetariană

1 măr + smoothie de sfeclă și țelină

Începeți-vă ziua cu un smoothie de mere. Prânzul vegetarian vă va ajuta să obțineți toți nutrienții esențiali din diferitele tipuri de legume. Includeți o mulțime de legume verzi și colorate. Consumați un pahar cu suc de fructe proaspete.

Pentru gustarea de seară, ceaiul verde / negru / alb este foarte recomandat, deoarece conține antioxidanți și vă va ajuta corpul să elimine toate toxinele. Ia o cină vegetariană împreună cu un măr. Acest lucru vă va calma sistemul digestiv.

5. Ziua a cincea

Opțiuni de mic dejun:   1 măr + 1 ou fiert

Opțiuni de prânz:   1 măr + legume la grătar

1 măr + supă limpede de legume

După prânz:  2 migdale sau 1 piersică

Gustare de seară: 1 cană ceai verde + 1 biscuit digestiv

Cina : 1 măr + pește copt și sparanghel

În această zi, se va permite să mănânci fructe, legume, grăsimi bune, carbohidrați buni și proteine. Acest lucru vă va ajuta să vă revigorați organismul. 

Alimente care se pot consuma în timpul dietei cu mere
 

Fructe și legume - Fructe de sezon, fructe locale, legume cu frunze verzi și legume colorate.

Proteine - pui fără piele, pește, ouă, șuncă de curcan și vită, tofu, ciuperci și bucăți de soia.

Produse lactate - lapte cu conținut scăzut de grăsimi, iaurt cu conținut scăzut de grăsimi și brânză (în cantități limitate).

Ierburi și condimente - frunze de coriandru, frunze de mentă, rozmarin, cimbru, mărar, fenicul, petale de trandafir, ghimbir, usturoi și ceapă pudră, coriandru și pudră de chimen, turmeric, chili pudră, semințe de muștar etc.

Pâine și biscuiți - pâine și biscuiți integrali.

Grăsimi și uleiuri - Ulei de măsline, ulei de tărâțe de orez, ulei de canola, ulei de muștar. Toate în cantități limitate.

Băuturi - Sucuri de fructe proaspete, apă proaspătă de nucă de nucă de cocos, lapte , băuturi detoxifiante, sucuri de legume proaspete și smoothie-uri.

Alimente de evitat în timpul dietei cu mere
 

Grăsimi și uleiuri - untură, unt, ulei de nucă de cocos, maioneză.

Băuturi - Sucuri de fructe ambalate, apă de cocos ambalată, băuturi carbogazoase și alcool.

Proteine - pui cu piele, carne procesată, carne de vită și carne de porc.

Produse lactate - brânză cremă sau brânză în cantități în exces, lapte  gras  și iaurt gras.

loading...
Etichete
Comenteaza