Ești anxios? Remedii naturale împotriva anxietății

Ești anxios? Remedii naturale împotriva anxietății

Esti anxios? Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa devii mai relaxat.

Baia relaxanta. Cada cu hidromasaj este una dintre cele mai agreabile si mai eficiente remedii pentru a ne calma. In aceasta baie vom reusi sa ne innecam aproape toate necazurile. Aceasta va fi chiar mai mult mai eficienta daca adaugati in apa ulei de levantica (sau flori uscate). Aceasta planta miraculoasa atat de placut parfumata este cunoscuta de mii de ani pentru proprietatile sale calmante. Probabil datorita uleiului volatil cu miros placut, constituit din acetat de linalol, geraniol, linolol in stare libera, valerianat de linalol, boreol, cumarina, substante amare, hernianrina, cineol, nerol, furfurol, alfa pimen, criofilen etc. Daca nu aveti timp pentru face o baie, aplicati cateva picaturi de ulei esential pe frunte.

Exercitii de respiratie. Intodeauna starile de anxietate si depresie sunt asociate cu o respiratie incorecta, superficiala, preponderent claviculara in care nu angrenam deloc muschiul diafragma. Oxigenarea sangelui este astfel deficitara, cu repercusiuni asupra intregului metabolism, inclusiv cel al hormonilor neurotansmitatori ce sunt responsabili de sanatatea sistemului nervos. Va oferim un exercitiu simplu, extraordinar de eficient ce este indicat sa fie facut pe stomacul gol. Se inspira lent, umfland abdomenul (puteti pune mana pe el pentru a simti miscarea) si evitand respiratia care provoaca ridicarea umerilor. Tineti respiratia patru sau cinci secunde, apoi expirati lent retragand abdomenul. Repetati pana cand se instaleaza starea de calm, minim 7 minute zilnic. Acest exercitiu pune in actiune diafragma, un muschi foarte important care apoi preseaza pe organele abdominale si pune in circulatie sangele si fluidele stagnante in aceasta zona si care la multe fiinte umane se traduce printr-o monumentala burta.

O bautura fierbinte. Pentru a calma stresul, bea o cesca de ceai cald; acest lucru este un remediu popular vechi impotriva insomniei. Sunt indicate ceaiuri de lavanda, roinita, sunatoare, busuioc ce poate fi indulcit cu miere de albine. Aceasta ne va aduce un sentiment de bunastare.

Catusnica (Nepeta cataria). Planta care excita pisicile are efectul opus la om. Acesta contine substante chimice care actioneaza ca un sedativ usor.
Hamei. Planta care da berii aroma sa caracteristica este cunoscuta de mult timp ca un sedativ. De fapt, inainte de mecanizarea recoltei, muncitorii care culegeau conuri sufereau in timp de somnolenta inexplicabila si au fost sfatuiti sa lupte cu somnul cantand.

Nu alimentati anxietatea. Nu consumati cafea, ceai negru sau cola. Rezultatele unui studiu indica faptul ca cei care sufera de anxietate pot fi mai sensibili la cafeina decat ceilalti.

Atentie la consumul de bauturi alcoolice. La inceput, alcoolul poate da impresia de calm, dar in timp efectul se stinge si se intensifica anxietatea si chiar depresia.

Miscarea. Sportul este excelent pentru alinarea anxietatii. O plimbare alerta, rapida de 30 de minute produce eliberarea de endorfine, substante chimice care anihileaza durerea si imbunatatesc starea de spirit.

Practica meditatiei. Cateva sedinte pe zi, cu durata de 15 minute fiecare poate avea un efect transformator extraordinar si chiar salvator. Meditatia clasica in care ne focalizam asupra unei stari benefice, cum ar fi starea de entuziasm, de bucurie, de fericire, de iubire este extrem de eficienta. Mai putem recurge la rugaciune, la contemplare (peisaje frumoase din natura, jocurile pline de candoare ale copiilor, o pisica ce se spala etc.). Indiferent de forma pe care o ia acest exercitiu, va va determina sa va concentrati pe momentul prezent si va va distrage mintea de la alte preocupari.

Ingrijirea unei gradini de flori sau chiar si a unei singure plante, va poate ajuta foarte mult. La fel si preocuparea de a avea in grija un animal de companie.

Comenteaza