Gustări de toamnă, care nu îngraşă și dau energie

Gustări de toamnă, care nu îngraşă și dau energie

Ştiai că există mâncăruri foarte gustoase care nu îngraşă, dar care îţi permit să-ţi păstrezi un tonus excelent?

Dovleceii, deliciile toamnei
Pentru prânz poţi alege să găteşti dovlecei cu fasole verde. Ai nevoie de 400 g de dovlecei (de 400 g de păstăi, de 2 linguriţe de ulei de măsline şi de 200 g de brânză slabă de vacă. Fierbi la abur dovleceii tocaţi mărunt, cu fasolea şi uleiul de măsline, timp de 10 minute. Apoi presari brânza şi le mai laşi la cuptor 20 de minute.

O altă alegere delicoasă, care are sub 500 kcal, sunt macaroanele cu brânză. Ai nevoie de 150 g de macaroane, de 2 roşii, de 50 g de brânză de vacă, de 2 căţei de usturoi şi de o lingură de ulei de măsline. Pui macaroanele la fiert timp de 20 de minute, le treci printr-un jet de apă rece şi le amesteci cu roşiile, cu uleiul şi cu usturoiul. La sfârşit nu ai trebuie decât să presari brânză.

Morcovi cu sos de hummus
Daca dai o petrecere sau ai musafiri, pregateste un hummus de casa si serveste-l cu bete de morcov proaspat. O astfel de gustare este atat de gustul copiilor, cat si al adultilor, este sanatoasa si hranitoare.

Bruschette cu ardei
Toamna, schimba combinatia mediteraneana de rosii cu busuioc si branza cu o noua combinatie, specifica sezonului de toamna. Ardeii pot fi o alegere potrivita pentru bruschette de toamna. Pregateste un astfel de aperitiv cu ulei, pesto, ceapa si plante aromatice.

Comenteaza