Îți pregătești corpul de vară? Ce trebuie să mănânci ca să slăbești sănătos

Îți pregătești corpul de vară? Ce trebuie să mănânci ca să slăbești sănătos

Fiecare femeie doreşte să treacă cu brio proba costumului de baie, iar o dietă echilibrată ne poate ajuta să obţinem o siluetă armonioasă.

Proteine la micul dejun

Nutritionistii sustin ca un consum mare de proteine dimineata ajuta la stimularea arderilor si la o crestere mai rapid a masei musculare. Astfel, micul dejun ar putea consta in: 2 oua fierte (nu prajite) cu 2 felii de paine integrala sau 200 g iaurt obisnuit cu 30 g cereale integrale ori 2 -3 felii de sunca de pui cu 2 felii de paine integrala.

Legumele, indispensabile in dieta de vara

Legumele te pot ajuta sa ajungi mai repede la senzatia de satietate, mai ales cele care au un continut mare de apa. Printre aceste legume se numara rosiile (98%), dovleceii (98%), castravetii (98%), vinetele, morcovii (87%), broccoli (91%) si varza (98%). In cadrul dietei, aceste legume pot fi consumate in orice cantitati si la orice masa, cu conditia ca acestea sa fie fiere ori preparate la abur sau la gratar. Legumele sunt foarte importante in cadrul unei diete deoarece au putine calorii, nu contin sare si nici grasimi, fapt ce duce la reducerea retentiei de apa in organism si, implicit, la formarea tesutului adipos. In plus, acestea contin foarte multe fibre, vitamine si minerale benefice sanatatii.

Consuma zaharuri, insa nu in stare pura

Pentru ca pofta de dulce este uneori incontrolabila, dieta de vara include si cateva zaharuri lente, precum orezul, pastele si cerealele integrale, fructele uscate si semintele crude.

La pranz, nu uita de supe

Rosiile sunt legumele-vedeta ale verii. Cu ajutorul lor poti slabi foarte usor, mai ales ca se pot prepara in diverse moduri si sunt foarte gustoase. Rosiile contin putine calorii si sunt o sursa bogata de apa, asa ca la fiecare pranz ai putea sa incluzi in meniul tau zilnic supe de rosii. Acestea sunt foarte gustoase si racoritoare, mai ales ca se pot servi si reci.

Seara, fructe si iar fructe

Pentru ca vara ai la indemana numeroase fructe si legume, profita de ele si de beneficiile pe care le pot aduce sanatatii, dar si siluetei tale. Mananca cat mai multe fructe de padure, cirese, visine, caise, piersici, mai ales seara. Acestea sunt usoare si ajuta la o mai buna digestie. Astfel, vei scapa de balonare, dar si kilogramele in plus.

Comenteaza