O întâlneşti pe câmp, are frunze penate, flori albe şi proprietăţi terapeutice

O întâlneşti pe câmp, are frunze penate, flori albe şi proprietăţi terapeutice
Este o plantă medicinală cunoscută din timpuri străvechi pentru efectele sale benefice asupra sănătăţii, în special pentru sănătatea femeii.

Coada Şoricelului sau (Achillea millefolium) este o plantă erbacee, perenă, întâlnită pe câmp sau în regiunile subalpine.

Recomandată în enterocolite, gastrite şi colici gastrice. Stimulează funcția hepatică, este antispastic, antiinflamator şi astringent. Ceaiul de coada şoricelului combate constipaţia prin ameliorarea mişcărilor peristaltice ale musculaturii intestinelor, favorizând astfel eliminarea materiilor fecale. Acest ceai este util totodată şi în hidratarea scaunului, prevenind astfel şi hemoroizii.

Planta este utilă în toate băile de şezut. Ceaiul de coada şoricelului poate fi utilizat în spălaturile vaginale ameliorând simptomele vaginitei sau candidozei. De asemenea, consumul zilnic de ceai de coada şoricelului ajuta la prevenirea bolilor genitale feminine (vaginite, candidoza etc.)
Ceaiul de coada şoricelului, consumat zilnic în săptămâna dinaintea menstruaţiei previnde sindromul premenstrual şi durerile menstruale, creşte fertilitatea și întârzie menopauza.

Se recomandă consumul a două ceşti pe zi de coada şoricelului pentru cei ce suferă des de dureri de cap. Pentru a scăpa de durerile de cap, se aplică pe tâmple şi frunte comprese calde de ceai de coada şoricelului.

Ceaiul de coada şoricelului tratează bolile de stomac, greaţă, voma, gastrita şi arsurile la stomac. Consumat zilnic ceaiul de coada şoricelului previne ameţeala pe fond de stres sau suprasolicitare.

În reumatism se recomanda pentru tratarea durerilor articulare ceaiul de coada şoricelului consumat zilnic dar folosit şi sub formă de comprese fierbinţi puse pe articulaţiile dureroase.

 

 

 

 

Comenteaza