O fotografie de excepţie din Cluj cu perioada metamorfozelor

O fotografie de excepţie din Cluj cu perioada metamorfozelor

O fotografie de excepţie din judeţul Cluj, marca Vlad Mureşan, ne prezintă etapa metamorfozelor în imperiul nevertebratelor. 

"Perioada transformărilor (mai corect spus - a metamorfozelor), de la nimfă la adult în cazul de față, bănuiesc că în stadiul ăsta se poate spune doar genul", scrie Vlad Mureşan lângă fotografia surprinsă miercuri, 19 iunie, undeva în judeţul Cluj.

Imaginea cu libelula a fost promovată şi pe grupul de Facebook Fauna României - Conservare prin educaţie, unde sunt încurajate postările despre specii estetice, emblematice, periclitate, din fauna Romaniei. 

Insectele reprezintă, de departe, cel mai numeros grup de animale de pe Pământ, reprezentând 95% dintre artropode și 65% dintre numărul membrilor regnului animal.

Insectele reprezintă o clasă de animale nevertebrate hexapode aparținând încrengăturii Arthropoda, subîncrengătura Hexapoda. În natură există circa un milion de specii de insecte, care viețuiesc atât în mediile terestre cât și în cele acvatice. Insectele pot fi apterigote (fără aripi) sau pterigote (cu aripi).

Comenteaza