Scăpăm de vizele pentru SUA? Când va anunța Washingtonul decizia

Scăpăm de vizele pentru SUA? Când va anunța Washingtonul decizia

Autorităţile din SUA ar urma să anunţe o decizie privind ridicarea vizelor pentru români, care se aplică din 2025, spun surse guvernamentale.

Conform unor surse guvernamentale, autorităţile din SUA ar urma să anunţe, în această toamnă, o decizie privind ridicarea vizelor pentru români.

Mai exact, anunțul ar urma să fie făcut pe 15 octombrie, decizia urmând să se aplice de anul viitor, din 2025, relatează Agerpres.

În această perioadă guvernul României desfăşoară campania "Calificăm România" care vizează includerea ţării noastre în Programul Visa Waiver, asta dacă rata de refuz nu va trece până în toamnă de 3%.

Campania a fost anunțată de premierul Marcel Ciolacu pe 18 iulie, românii fiind îndemnați să își reînoiască vizele

"Lansăm astăzi campania 'Calificăm România' şi ne propunem, făcând o analogie cu fotbalul, să calificăm România în Programul Visa Waiver, având destinaţia de a călători în Statele Unite fără vize. Există o oportunitate uriaşă, valabilă doar până pe 30 septembrie. De aceea, rog toţi cetăţenii români care au vize valabile de tip B1 sau B2 şi cei care au avut o astfel de viză să aplice pentru reînnoirea vizei. Aşa vom atinge acea rată de refuz de maxim 3% şi sunt convins că, mobilizând cât mai mulţi români în această campanie, vom călători în Statele Unite de anul viitor fără vize", a afirmat Ciolacu.

Comenteaza