Tradiții, obiceiuri și supersitiții de Moș Nicolae. Ce cadouri pot aduce GHINION. Evită să le oferi cu această ocazie

Tradiții, obiceiuri și supersitiții de Moș Nicolae. Ce cadouri pot aduce GHINION. Evită să le oferi cu această ocazie

Cadourile care sunt oferite de Moș Niculae trebuie alese cu mare grijă, deoarece se crede că unele obiecte aduc ghinion.

Sărbătoarea Sfântului Nicolae, ocrotitorul săracilor, celebrat pe 6 Decembrie este una dintre cele mai îndrăgite sărbători ale iernii. Copiii de pretutindeni îl așteaptă pe Moș să le lase în ghetuțe cadouri, pentru că au fost cuminți tot anul.

Tradiții, obiceiuri și supersitiții de Moș Nicolae

Tradiţia spune că Sfântul Nicolae este al doilea sfânt făcut de Dumnezeu. Sf. Nicolae nu este considerat doar ocrotitorul copiilor, săracilorci și al marinarilor, brutarilor, femeilor nemăritate, văduvelor și a celor acuzați pe nedrept. Prin rugăciunile sale, Sfântul Nicolae a reușit să salveze niște marinari, iar în Alexandria a vindecat mulți bolnavi, aflați pe patul de moarte.

Una de tradițiile legată de această sărbătoare spune că trebuie puse în apă crenguțe de pomi fructiferi. Acestea vor fi așezate lângă o icoană, iar de Anul Nou vor fi înflorite.

În funcţie de crenguţa care a înflorit, se aşteaptă recolta de fructe în noul an. De asemenea, la sate există obiceiul ca în ziua de Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, feciorii să se organizeze în cete şi să-şi aleagă gazda unde vor merge pentru repetiţiile colindelor de Crăciun şi de Anul Nou. În ceea ce privește legenda lui Moș Nicolae, ea s-a răspândit în toată lumea sub diverse forme.

Ce cadouri este BINE să oferim de Sfântul Nicolae și care trebuie EVITATE

În zilele noastre, în mai multe țări europene, ziua de 6 Decembrie anunță sosirea Crăciunului. Potrivit unei legende străvechi, în noaptea de 5 spre 6 decembrie, Moș Nicolae le pune copiilor cuminți în ghetuțe dulciuri și fructe. Aceste cadouri sunt semnul unei bune purtări. Potrivit tradiției, copiilor care nu au fost cuminți, Moș Nicolae le lasă o crenguță de măr. Povestea nuielușei lui Moș Nicolae a pornit de la o faptă reală, făcută de Sfânt pe timpul vieții.

Tot tradiția spune că în această zi nu trebuie să oferi drept cadou obiecte ascuţite, obiecte de culoare neagră, cravate, dar nici produse de machiaj sau bijuterii. Se spune despre aceste lucruri că ar putea să aducă ghinion.

Comenteaza