Vinete umplute cu legume, cea mai buna rețetă de toamnă

Vinete umplute cu legume, cea mai buna rețetă de toamnă

Vinetele umplute cu legume in sos de rosii sunt usor de preparat, nu iti rapesc mult timp, iar gustul lor te va face sa te simti in al noulea cer.

Ingrediente necesare pentru vinete umplute cu legume si sos de rosii

Cantitati pentru 4 portii

- doua vinete;

- o jumatate de ceapa;

 
- un ardei gras;

- 3-4 catei de usturoi;

- o lingurita de oregano;

- un sfert de cana de parmezan;

- o jumatate de cana de pesmet;

- patrunjel proaspat;

- doua cani de sos de rosii;

- o cana de mozarella rasa;

- doua linguri de ulei;

- piper;

Cum prepari vinete umplute cu legume in sos de rosii

Taie vinetele in doua (pe lungime) si scoate-le o parte din miez, astfel incat sa obtii aspectul unei corabioare. Amesteca miezul scos din centru cu ceapa, ardei, usturoi, oregano si piper, apoi rastoarna mixul obtinut intr-o tigaie in care ai pus doua linguri de ulei. Tine compozitia pe foc pana devine usor aurie, amestecand frecvent pentru a nu se arde.

Dupa ce compozitia s-a facut, da tigaia deoparte si las-o putin la racit. Apoi, cu ajutorul unei linguri, umple fiecare jumatate de vanata cu aceasta compozitie preparata din legume. Presara pe deasupra lor parmezan, pesmet si putin patrunjel verde.

Pune vinetele umplute intr-o tava, dupa care acopera-le cu sos de rosii si mozzarella rasa. Introdu recipientul in cuptorul preincalzit la 165 grade Celsius si tine compozitia in el timp de jumatate de ora. Poti sa lasi preparatul culinar si mai mult timp in cuptor. Important este ca vinetele sa poata fi patrunse cu usurinta cu ajutorul unei furculite, iar branza sa fie topita. Serveste preparatul cu mamaliga si un pahar de vin rosu pentru o masa perfecta.

POFTĂ BUNĂ!

Comenteaza