Zacusca NU e de post. Decât cu dezlegare

Zacusca NU e de post. Decât cu dezlegare
| Foto: https://playtech.ro/stiri/

Puțină lume știe că se poate consuma doar în anumite zile din Postul Paștelui. Chiar dacă este făcută exclusiv din legume, zacusca conține un anumit ingredient pentru care există dezlegare doar în anumite zile.

Postul cel Mare amintește de Patimile și Răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos, motiv pentru care este cel mai aspru Post al Bisericii Ortodoxe. 

Alimentația în perioada postului este formată, în principal, din legume și fructe, precum și diferiți înlocuitori al produselor de origine animală, cum a fi laptele de soia, brânza tofu și pateul vegetal. Zacusca este, de departe, una dintre vedetele perioadei de Post.

Dacă la anumite produse, oamenii citesc cu atenție eticheta înainte de a le consuma în această perioadă, numeni nu s-ar fi așteptat ca și zacusca să fie pe lista alimentelor interzise.

Postul Paștelui presupune dezlegare la untdelemn, vin și, mai rar, la pește. Uleiul preprezintă un aliment de bază din hrana noastră, de zi cu zi, aliment pe care îl putem aprecia la adevărata sa valoare, doar postind fără el.

Din moment ce orice conservă de zacuscă este făcută cu ulei, acest lucru face, în mod automat, ca produsul să fie unul „de dulce”, mai puţin în zilele cu dezlegare la untdelemn. 

Uleiul dă gust mâncărurilor și ne întărește trupul, însă, pe timpul Postului Sfintelor Paști, cel mai aspru post al Bisericii Ortodoxe, acesta poate fi consumat doar în zilele de sâmbătă și duminică, transmite creștinortodox.ro, citat de adevarul.ro

Comenteaza