Locuințele protejate pentru persoanele cu dizabilități din județul Cluj se vor face. Nu afectează Făgetul

Locuințele protejate pentru persoanele cu dizabilități din județul Cluj se vor face. Nu afectează Făgetul
| Foto: clujtourism.ro

Forul administrativ județean a aprobat proiectul care prevede construirea a patru locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități, în Sălicea. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 19 milioane de lei.

Consilierii județeni ai Clujului au votat „pentru” proiectul de hotărâre ce vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea construirii a patru locuințe protejate în comuna Ciurila. De acestea vor beneficia 40 de persoane adulte cu handicap instituționalizate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Proiectul vizează construirea, pe o suprafață de 1 ha din Sălicea, comuna Ciurila, a patru case de tip familial, cu o capacitate de cazare de 10 persoane fiecare.

Locuințele protejate pentru persoanele cu dizabilități din Cluj se vor face. Nu afectează Făgetul

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a precizat, în cadrul plenului, că există avizul de la mediu pentru aceste construcții, iar zona protejată Făget nu va fi deloc afectată.

Potrivit documentației, locuințele vor fi compartimentate, utilate și mobilate modern, scopul urmărit fiind îmbunătățirea substanțială a nivelului de îngrijire și asistență. În cadrul acestora, beneficiarii vor avea posibilitatea să realizeze activități de bază ale vieții zilnice și să dobândească competențe, abilități și deprinderi menite să faciliteze integrarea sau, după caz, reintegrarea din punct de vedere socio-profesional.

Valoarea totală a investiției este de 19.041.810 lei, din care 13.104.140 lei reprezintă valoarea construcțiilor, finanțarea urmând a fi asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean pe anul 2024 – sumele fiind rambursabile prin Programul de Interes Național (PIN) și din alte surse constituite potrivit legii.

Comenteaza