Foto Mașină SPULBERATĂ de trenul Cluj-Napoca - Galați. Șoferul autoturismului, transportat la spital cu elicopterul SMURD

Un accident grav s-a produs, în cursul zilei de astăzi, în satul Nimigea de Jos, județul Bistrița-Năsăud. Un tren a lovit din plin o mașină, iar șoferul este în stare gravă.

Autoturismul a fost lovit de trenul IR Cluj-Napoca - Galați.

“La locul evenimentului polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de un tânăr de 18 ani, din Nimigea de Jos a fost accidentat de trenul Inter Regio Cluj Napoca – Galați la o trecere la nivel cu calea ferată. În urma accidentului șoferul autoturismului a suferit leziuni care au necesitat transportul la spital unde urmează să-i fie recoltate și mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, starea de sănătate a acestuia nepermițând testarea cu aparatul etilotest.

Traficul feroviar în zonă a fost afectat pe durata cercetării locului accidentului, locomotiva suferind avarii. Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpă urmând să fie stabilite cauzele și împrejurările producerii evenimentului”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Tânărul de 18 ani, aflat în autoturism, a fost transportat de urgență la spital cu elicopterul SMURD. De asemenea, cele aproximativ 150 de persoane care călătoreau cu trenul au fost verificate din punct de vedere medical, niciuna dintre acestea neavând de suferit în urma impactului.

“Pompierii militari au găsit victima de sex masculin, în vârstă de 18 ani, în stare de inconștiență, încarcerată. Echipajul de descarcerare a procedat pentru îndepărtarea unor elemente de caroserie, pentru asigurarea accesului către victima și extragerea acesteia în condiții de siguranță, fără a-i agrava leziunile deja suferite. După aproximativ 10 minute, victima a fost extrasă și predată echipajelor SMURD.

La scurt timp a aterizat un elicopter SMURD, în aproprierea locului producerii accidentului feroviar, iar după stabilizare și pregătire pentru transportul aerian, victima a fost preluata inconștientă de către aeronava și transportată la un centru de trauma din municipiul Târgu Mureș”, informează ISU Bistrița. 

Comenteaza