Curse Wizz Air anulate fără explicaţii şi bilete vândute peste locurile disponibile în avion

Curse Wizz Air anulate fără explicaţii şi bilete vândute peste locurile disponibile în avion
| Foto: colaj ZIUA de CLUJ / https://www.ziaruldeiasi.ro, WizzAir

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anulat fără explicații două curse spre Roma şI Londra chiar în Vinerea Mare, iar în prima zi de Paște zeci de pasageri nu au putut să se îmbarce spre Germania din cauza procedurii de overbooking. 

A fost haos in Vinerea Mare la Aeroportul Iaşi dupa ce compania aeriană low-cost Wizz Air a anulat în dimineata acelei zile două curse, respectiv spre Roma şi spre Londra, pasagerii fiind anunţaţi doar cu o oră înainte că nu vor putea ajunge la destinaţie, transmite Ziare.com. Unii pasageri au pierdut sute de euro deoarece aveau cazările plătite în locaţiile unde au ales să îşi petreacă vacanţa de Paşte.

Tot o dezamăgire marca Wizz Air a avut loc şi la Bucureşti luni. Zeci de pasageri nu au putut să se îmbarce spre Germania în prima zi de Paște, așa că au rămas pe aeroportul Otopeni. Oamenii spun că Wizz Air ar fi vândut mai multe bilete decât locuri disponibile.

Compania aeriană neagă acuzațiile și spune că o problemă tehnică ar fi dus la schimbarea aeronavei cu una mai mică. Unui pasager i s-a făcut rău, după ce a aflat că i s-a amânat cursa și a fost nevoie de intervenția medicilor, a transmis Digi24.ro

Unele companii aeriene apelează la procedura de „overbooking”, altfel spus vând mai multe bilete decât numărul locurilor disponibile. Procedura de a vinde mai multe bilete decât numărul locurilor disponibile este legală și reglementată la nivel european. Dar mulți călători nu știu că dacă rămân ultimii la coadă pentru îmbarcare, riscă să nu mai urce în avion. Compania aeriană ar trebui să ofere despăgubiri și un nou bilet, pentru a ajunge la destinație.

Pentru a evita să rămânem pe dinafară dintr-o aeronavă care are bilete vândute mai multe decât locurile efective este important să respectăm câteva reguli simple înainte de a ne îmbarca într-o călătorie cu avionul. În primul rând, verificați cu atenție orarul zborului și asigurați-vă că ajungeți la aeroport cu cel puțin 2-3 ore înainte de decolare.

Acest lucru vă va permite să vă ocupați de formalitățile de check-in, controlul de securitate și să ajungeți la poarta de îmbarcare în timp util. De asemenea, informați-vă corect despre drepturile pasagerilor în cazul unor situații neașteptate precum overbooking-ul sau întârzierile zborurilor.

Citeşte şi: Nu vă place înghesuiala la îmbarcarea în avion? De ce ar trebui să vă placă / Wizz Air a refuzat îmbarcarea mai multor pasageri cu locuri rezervate

Comenteaza