La un pas de tragedie pe calea ferată! A luat foc locomotiva unui tren plin cu motorină, care circula pe ruta Oradea - Cluj

La un pas de tragedie pe calea ferată! A luat foc locomotiva unui tren plin cu motorină, care circula pe ruta Oradea - Cluj
| Foto: captura video Asociația SalvaDrone

Locomotiva unui tren de marfă, compus din 22 de vagoane încărcate cu motorină, a luat foc, miercuri după-amiază, la doar câțiva de metri de gara din Oradea.

Potrivit ISU Bihor, incendiul a fost anunţat, miercuri, la ora 13:57, la locomotiva unui tren de marfă care se deplasa pe direcţia Oradea- Cluj.

Compartimentul motor al locomotivei a luat foc în timp ce garnitura, compusă din 22 de vagoane încărcate cu motorină, se afla la aproximativ 200 de metri de gara Oradea.

„La faţa locului au fost mobilizate de urgenţă echipajele Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială tip ABROLL, o autospecială de primă intervenţie şi comandă şi ambulanţa SMURD a subunităţii. Până la sosirea forţelor de intervenţie, mecanicul a decuplat locomotiva de restul vagoanelor şi a acţionat cu două stingătoare asupra focarelor. Ajunşi în cel mai scurt timp la locul intervenţiei, pompierii militari au reuşit să localizeze rapid incendiul, care se manifesta la compartimentul motor, lichidând complet focarele în jurul orei 14:20”, informează ISU Bihor.

Până la sosirea pompierilor, mecanicul a avut prezență de spirit și a decuplat locomotiva de restul vagoanelor și a acționat cu două stingătoare asupra focarelor, relatează eBihoreanul.ro.

Cauza probabilă a incendiului ar fi, potrivit reprezentanților ISU Bihor, exploatarea necorespunzătoare a unor elemente componente ale generatorului.

Comenteaza