Papa Francisc: Forme deviante ale religiei se află la originea masacrului de la Paris

Papa Francisc: Forme deviante ale religiei se află la originea masacrului de la Paris
Papa Francisc a denunţat "forme deviante ale religiei" care, în opinia lui, s-ar afla la originea "masacrului tragic" de la Paris, unde 17 persoane au fost ucise în trei atacuri teroriste, Suveranul pontif criticând şi fundamentalismul religios în general.

"Există o cultură care o respinge pe alta, rezultatul fiind violenţa şi moartea. Am văzut un ecou trist de acest fel în masacrul tragic de la Paris. Fiinţele umane devin sclave ale formelor deviante ale religiei", a afirmat Papa Francisc.

"Terorismul de origine fundamentalistă din Siria şi Irak este o consecinţă a culturii de respingere a lui Dumnezeu. Dumnezeu este refuzat, fiind considerat pretext ideologic", crede Papa Francisc.

"Asistăm la un război mondial care se derulează prin mici secvenţe", notează Papa Francisc, pledând pentru dialog şi oferind ca exemplu apropierea istorică între Statele Unite şi Cuba, la care a contribuit el. "Este un exemplu foarte drag pentru mine - modul în care dialogul poate edifica şi contrui punţi, aşa cum s-a întâmplat recent între Statele Unite şi Cuba", a adăugat şeful Bisericii Catolice, îndemnând Columbia şi Venezuela să restabilească pacea şi pledând pentru un acord între Iran şi marile puteri pe tema programului nuclear.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza