România a devenit țară ”producătoare” de marijuana

România a devenit țară ”producătoare” de marijuana
| Foto: digi24.ro - Cristian Șuțu - Plantații de canabis pe Autostrada Soarelui

Cel mai recent raport de țară, actualizat cu privire la România al specialiștilor în informații de la CIA și publicat pe website-ul cia.gov/the-world-factbook, susține că România a devenit țară sursă de canabis. Agenția Națională Antidrog a confirmat acest lucru.  

În vechea evaluare cu privire la drogurile ilicite din România, din anul 2020, CIA nota că țara noastră este un “punct major de transbordare pentru heroină din Asia de Sud-Vest care tranzitează pe ruta balcanică și cantități mici de cocaină din America Latină către Europa de Vest”, transmite digi24.ro

În raportul de activitate pe anul trecut al procurorilor de la DIICOT, cu privire la cabanis se afirmă următoarele: “Se menţine trendul ascendent al culturilor in-door/out-door de canabis, precum şi al consumului la nivel naţional datorită posibilităţilor de obţinere de „know how” prin intermediul internetului”.

În documentele Agenției Naționale Antidrog de la București se vorbește despre faptul că aproape jumătate din captura de canabis este produsă în România.

Realitatea din teren arată că în România, pe marginea plantațiilor agricole cu porumb sau floarea-soarelui din Bărăgan pot fi văzute câmpuri întregi cu planta Cannabis Sativa (cunoscută și ca marijuana sau cânepă). Planta crește liber pe marginea drumurilor. 

Recent au fost reținuți 4 cetățeni care au construit în județul Bihor două solarii de mari dimensiuni pentru a cultiva canabis, într-o locație izolată, muntoasă și greu accesibilă, înconjurată de pădure. Procurorii au descoperit acolo, în solariile prevăzute cu sisteme de irigare și ventilație, 2.628 de plante de canabis, în diferite stadii de dezvoltare.

Citește și: Canabis cultivat în solarii, într-un judeţ vecin Clujului. Traficanţii aveau sisteme de irigare, ventilație şi fertilizatoare

Comenteaza