TIR-uri cu peste 38 tone de deșeuri, oprite la graniță. "Marfa" venea din Germania

TIR-uri cu peste 38 tone de deșeuri, oprite la graniță. "Marfa" venea din Germania

Peste 38 de tone de deșeuri alimentare, plastice și textile au fost oprite în vama Nădlac II, de către polițiștii de frontieră.

Joi, 22 iunie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de către un cetăţean român. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din materiale plastice de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România, scrie aradon.ro.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

“În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 23.481 kg de deșeuri constând în materiale plastice, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse”, transmite Poliția de Frontieră.

Tot în data de 22.06.2023 poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar condus de un cetățean german. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri (produse alimentare și articole îmbrăcăminte) de la o societate comercială din Germania, pentru o firmă din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Bihor din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și a Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

“Astfel, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 15.000 kg de deșeuri, constând produse alimentare și articole îmbrăcăminte, pentru care șoferul nu a prezentat documentația necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României a mijlocului de transport în cauză, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare”, se arată în comunicatul polițiștilor.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza