8 august – ziua pisicii. Știați că pisicile pot învață până la 200 de comenzi? Dar nu vor!

8 august – ziua pisicii. Știați că pisicile pot învață până la 200 de comenzi? Dar nu vor!

Nu ne putem imagina viața fără câini și pisici, au chiar propriile zile internaționale dedicate lor, 8 august este ziua pisicilor și 26 august este ziua câinilor.

Astăzi, 8 august este ziua pisicii, așadar, iată-le pe ale mele.

În prima poza sunt Lira si Bisti, au venit la noi după ce au fost abandonate de undeva. Sunt niște bătrânele adorabile, lipicioase și cu o groază de tabieturi. Au ceva probleme de sănătate, dar nu se lasă, nu ne lăsăm nici noi, avem grijă de ele.

8 august – ziua pisicii. Știați ca pisicile pot învață până la 200 de comenzi? Dar nu vor!

În a doua poză sunt Night si Daisy, la vreo două luni de viața, puii lui Eyes, o altă pisică care a venit la noi, nu știm de unde. Avea doar vreo 5-6 luni, ne-am dat seama că este gravidă - dar nu a născut la noi, ci într-o casă abandonată de mai încolo.

8 august – ziua pisicii. Știați ca pisicile pot învață până la 200 de comenzi? Dar nu vor!

Abia după 2 luni i-a adus să ni-i prezinte. Night nu mai este, ne dorim să fi fost adoptat de cineva, dar probabil chiar nu mai este, călcat de o mașina sau omorât de parvoviroză, o boală virală care nu iartă, mai ales puii. Daisy e cu noi, se joaca sub privirile severe ale lui Lira și Bisti - poate găsim pe cineva s-o adopte.

Nu știm unde vin pisicile când vin și, mai ales, unde se duc când le chemi și nu mai vin, dar pur și simplu uneori dispar, nu le mai găsești. Sunt plini stâlpii din oraș de anunțuri cu pisici pierdute.

Dacă Cluj-Napoca, orașul care trage România înainte, și-ar găsi un pic de timp să se ocupe de pisicile vagabonde, așa cum a reușit să se ocupe de câinii vagabonzi, ar fi grozav. Dacă clujenii ar adopta o pisică sau ar steriliza o pisică – sunt foarte multe asociații care se ocupă gratuit cu asta – ar fi, iarăși, grozav.

Până una alta, de 8 august, să ne bucuram de micile feline pline de personalitate de lângă noi care, este dovedit științific, ne pot prelungi viața cu până la 10 ani și asta doar dacă torc, dormind lângă noi, 30 de minute în fiecare seară.

Comenteaza