Mediul de afaceri, impecabil organizat în coalitii, asociații, grupuri de lucru, camere de comerț, institute, patronate și altele, vorbește de ani de zile pe tema deficitului de forță umană, atât din punct de vedere cantitativ cât
Stimați Profesori, salariile Dumneavoastră sunt plătite de performanța economiei noastre. Surprinzător, deși declarațiile venite din mediile politic și de afaceri privind economia noastră sunt extrem de optimiste, nu sunt bani pentru salariile Dumneavoastră. De ce oare?
Ion și Gheorghe care fug în gara după tren, îl pierd, iar Gheorghe se supără: “No! vezi mai Ioane că-i băi când n-ai lucrul tău?”
Înjurați-mă pentru text însă gândiți-vă la cele de mai jos diseară când o să puneți pe masă lapte din Ungaria sau Bulgaria, foarte probabil provenind dintr-o fabrică construită înainte de 1990.
România este clădită de bărbații și femeile care muncesc în fabrici, pe șantiere și în agricultură. De 1 mai le datorăm respect și recunoștiință.
Nu numai că este o surpriză că Ministrul Sănătății a vizitat o fabrică de medicamente din țară.
Copiii dintr-una dintre clasele a IV-a - 10 -11 ani - de la Colegiul National Emil Racoviță și-au imaginat casele viitorului și le-au desenat așa cum au știut mai bine.
Nu cred că se mai îndoiește cineva că obezitatea și bolile neurosenzoriale au devenit deja boli profesionale care, pe lângă impactul la nivel personal și social, vor avea un impact dramatic în următorii 30 de ani asupra mediului economic.
Mulți manageri de resurse umane participă la (prea) multe dezbateri pe tema deficitului de angajați din România, o problemă care frământă atât mediul privat cât și, mai nou, cel public.
Recomandări: