Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Haide U! Și da, Haide Dinamo!”

Dragoș Damian, Terapia Cluj: „Haide U! Și da, Haide Dinamo!”

“Știi, aici la noi, trebuie să alergi cât poți de repede doar ca să rămâi pe loc. Dacă vrei să ajungi în altă parte, trebuie să alergi cel puțin de două ori mai repede”.

Ai putea crede că îndemnul de mai sus aparține cuiva din sport, poate chiar din fotbal. Ei bine, discursul motivațional de mai sus este atribuit britanicului Charles Dodgson – care, la fel ca românul Dan Barbilian, a fost poet, matematician și scria sub pseudonim - și apare într-o lucrare de ficțiune scrisă acum mai bine de 150 de ani.

Pentru nespecialiștii care au fost în tribune pe 21 mai este greu de pus în cuvinte ce s-a întâmplat la meciul de pe Cluj Arena, unii vor spune că au fost mai mulți bani pe masă, alții că s-a alergat de două ori mai repede, alții o vor pune pe seama magiei care, chiar dacă este greu de explicat, simți că există uneori în Cluj-Napoca.

Alții, idealiști și vizionari, cum este un prieten de-al meu suporter a lui Dinamo, ar spune că “ambele echipe au valoare, sunt iubite de public, dar mai ales vor face tot posibilul ca rezultatul să fie de excepție atât acum, dar mai ales pe viitor”.

Nespecialiștii idealiști si vizionari care au fost în tribune ar spune că avem nevoie de mai multe momente ca cel din seara de 21 mai 2022, ca să înțelegem ce tari suntem noi, românii, și ce țară tare este România.

Nu știu dacă există un discurs motivațional pentru 29 mai, altul decat Haide U și Haide Dinamo! Și, dacă permiteți o îndrăzneală literară, așteptăm un joc fecund în Ștefan cel Mare, cu multe goluri, cu spectacolul tribunelor și cu magia care, desigur, există și in București.

Comenteaza