Dragoș Damian, Terapia Cluj: "România Educată. Odorheiul Secuiesc. Cultura „Dorel”/ M-am săturat de reforma din educație!"

Dragoș Damian, Terapia Cluj: "România Educată. Odorheiul Secuiesc. Cultura „Dorel”/ M-am săturat de reforma din educație!"

Odorheiul Secuiesc. România Educată. Grevele profesorilor. Mașinăria de meditații care a devenit un sistem de educație în sistemul de educație.

Foști miniștri ai Educației care au distrus învățământul profesional. Sistem academic copleșit de sinecuri politice și de familie, fără legătură cu piața muncii. Absolvenți de limbi străine care lucrează la mall. Foști miniștri ai Educației care au fost miniștri ca să-și tragă fonduri europene în folos personal.

Fondul clasei, atențiile pentru profesori. 35 de mii de studenți români în Olanda. Brain drain cu complicitatea sistemului academic – pregătim ingineri în facultăți cu predare în limba germană. Șmecherii cu cornul și laptele.

Sistemul privat de învățământ care căpușează sistemul public de învățământ. Cultura „Dorel”, ești de ocară dacă vrei să devii meseriaș.

Foști miniștri ai educației care știu ce este de făcut după ce au fost miniștri ai educației. Școli cu trei schimburi, școli fără elevi. Modelele de viață sunt influencerii de pe rețelele de socializare.

Cel mai mare NEET din UE în categoria de vârstă 16-25 ani – tineri care nu muncesc, nu învață, nu sunt într-un sistem de instructaj. Școala altfel la mall, la filme și în excursii, nu în fabrici, pe șantiere sau în ferme.

Infrastructură școlară construită de Elena și Nicolae Ceaușescu. Șmecherii cu manuale școlare. Creșteri de salarii la profesori fără stabilirea unor criterii de performanță. Zero cercetare și dezvoltare. Părinți care își pregătesc din grădiniță copiii să plece în străînătate.

Unde se duc 140 milioane lei pe care îi plătesc anual în taxe, impozite și contribuții? Autobuze școlare cu 400.000 de km la bord. Profesori tineri demotivați, profesori seniori în burn-out, 30% din profesori la vârsta de pensionare. Șmecherii cu materiale de construcții care duc la tragedii.

România Educată. Odorheiul Secuiesc.

Comentariu de Dragoș Damian, director general Terapia Cluj și director executiv PRIMER (Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România, reacție la incidentul de la liceul din Odorheiu Secuiesc, publicata de stiripesurse.ro

Comenteaza