Cum explică liderul consilierilor judeţeni ai PDL de ce a respins modernizarea amfiteatrelor UMF VIDEO

Cum explică liderul consilierilor judeţeni ai PDL de ce a respins modernizarea amfiteatrelor UMF VIDEO
Liderul consilierilor judeţeni, Alexandru Coroian, explică astăzi de ce PDL a refuzat ieri să aprobe un proiect al CJ care se referea la repararea amfiteatrelor Universităţii de Medicină şi Farmacie. "E suspectă graba aceasta", spune Coroian.

"Nu suntem împotriva reabilitării acelor amfiteatre. Am venit şi cu soluţii alternative, parteneriat public-public între Consiliul Judeţean şi UMF Cluj, pentru ca universitatea să aibă cadru legal, sau să dăm clădirile în administrare şi să avem grijă cu proprietatea. E uşor să împrăştii patrimoniul, dar e greu să aduni", explică liderul consilierilor judeţeni ai PDL.

"Mi se pare chair suspectă graba şi atitudinea extrem de vehementă cu privire la aprobarea acestor proiecte de HCJ în condiţiile în care discutăm de reabilitarea unor spaţii ce se poate face şi de CJ, dacă alocăm bani din buget. Ridică o grămadă de semne de întrebare aceste presiuni extrem de mari. Pot merge cu gândul chiar la consumarea unor resurse materiale pentru campania USL. Pe cine deranjează ca CJ să facem o licitaţie transparentă, respectând condiţiile legii, şi atunci nu avem niciun fel de problemă?".

El spune, de asemenea, că UMF Cluj şi-a redus treptat pretenţiile, având în vedere că iniţial a cerut modernizarea a 18 amfiteatre, ulterior a redus numărul acestora la 12, iar acum - la 9.

Vezi aici ce reproşează Uioreanu

Vezi aici ce s-a întâmplat în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean

Vezi mai jos declaraţia video a lui Alexandru Coroian:

Comenteaza