Lovitură de teatru: Nicoară recâştigă organizaţia şi porneşte curăţenia VIDEO

Lovitură de teatru: Nicoară recâştigă organizaţia şi porneşte curăţenia VIDEO
Reconfirmat de la Bucureşti şef al liberalilor clujeni până în 2015, Marius Nicoară anunţă demiterea conducerii PNL Cluj-Napoca.

Duelul lui Horea Uioreanu şi Mihai Szeplekan pe „tronul" de pe care practic l-au forţat pe Marius Nicoară să abdice a avut parte de un final neaşteptat cu doar trei zile înaintea asaltului final. Conducerea centrală a PNL a anulat alegerile care trebuiau să aibă loc sâmbătă şi a decis că Nicoară va conduce în continuare organizaţia până în 2015. După ce şi-a învins adversarii, din nou cu ajutor de la Bucureşti, Nicoară contraatacă şi anunţă decapitarea organizaţiei municipale.

Printr-o adresă trimisă preşedintelui PNL Cluj Marius Nicoară, secretarul general al partidului, Eduard Hellvig, a anunţat amânarea Conferinţei Teritoriale a PNL Cluj, care ar fi trebuit să se desfăşoare sâmbătă 14 septembrie, invocând nerespectarea prevederilor statutare prin absenţa delegaţilor oreganizaţiei PNL Cluj-Napoca. Prin intermediul aceluiaşi document se comunica faptul că data organizării Conferinţei Teritoriale a PNL Cluj va fi stabilită de Biroul Politic Naţional. Ulterior acestei decizii, deşi la Cluj îşi anunţase susţinerea pentru candidatura lui Horea Uioreanu, preşedintele PNL Crin Antonescu i-a comunicat lui Nicoară că alegeri în PNL Cluj nu vor mai fi organizate mai devreme de prima parte a anului 2015, practic garantându-i acestuia încă cel puţin un an şi jumătate în fruntea organizaţiei.

„Am fost anunţat de conducerea partidului că, datorită nerespectării unor proceduri statutare la Adunarea Generală a PNL Cluj-Napoca, alegerile de sâmbătă au fost anulate, iar apoi Crin Antonescu mi-a cerut să conduc organizaţia mai departe până după alegerile prezidenţiale. Antonescu a ajuns la concluzia că, datorită competiţiei dintre Horea Uioreanu şi Mihai Szeplekan, în organizaţie s-au format două tabere care par ireconciliabile şi a spus că e nevoie de o soluţie care să elimine taberele şi tensiunile din organizaţiem, pentru ca, anul viitor, organizaţia clujeană să-şi concetreze toate energiile pentru cele două rânduri de alegeri", a explicat Nicoară evoluţia evenimentelor.

El şi-a anunţat obiectivele şi măsurile pe care le va lua în perioada imediat următoare, fixându-şi cătarea puştii pe orchestratorii „loviturii de palat" gândite în favoarea lui Uioreanu, liderii organizaţiei municipale Cluj-Napoca. „Pentru mine prioritatea numărul unu este Crin Antonescu, preşedinte al României şi obţinerea unui scor cât mai bun la alegerile europarlamentare. Pentru ata, prima măsură va fi demiterea Biroului Municipal Cluj-Napoca, pentru că n-a lucrat nimic, n-a fost în stare să adune oameni pentru Horea Uioreanu şi asta e foarte grav. Dacă un singur om, Mihai Szeplekan a reuşit să adune 400 de oameni în jurul său în municipiu şi un întreg birou n-a reuşit să adune decât 100-160 pentru Horea Uioreanu, mă întreb cum va putea să adune oameni şi voturi pentru Crin Antonescu la preşedinţie şi pentru alegerile europarlamentare. Organizaţia municipală are nevoie de alt birou, unul funcţional, capabil să mobilizeze masele. În afară de această mişcare războinică, vreau să aduc pe toată lumea la aceeaşi masă, să ne unim eforturile pentru cele două obiective majore şi, din acel moment, cine mişcă, ca să-l citez pe Emil Boc, mişcă-n brişcă. Toţi trebuie să înţeleagă că urmează un an electoral extrem de important pentru PNL. După aceea competiţia internă va fi binevenită, vor putea fi tabere, orgolii, lupte de idei, de principii. Dar până atunci, cine nu va mişca pentru victoria lui Crin Antonescu şi pentru alegerile europarlamentare nu va mai avea ce căuta în PNL", a anunţat Nicoară.

Mai mult el le-a transmis subalternilor săi politici că de acum vor avea de-a face cu un altfel de Marius Nicoară. „Eu sunt preşedintele ales al PNL Cluj până în iunie 2014 şi mă voi strădui să obţin cele mai bune rezultate electorale cu putinţă, aşa cum am făcut-o întotdeauna. Vă reamintesc că în 2012 am obţinut ele mai bune rezultate pe carte le-a obţinut vreodată PNL, în istoria sa, în judeţul Cluj. Până acum, de multe ori am fost bun, am fost blând, am întors şi celălalt obraz, dar de acum sunt decis să lupt pentru a obţine rezultatele pentru care am primit încrederea conducerii partidului", a declarat Nicoară.

Liderul PNLCluj-Napoca, Ioan Petran, pare resemnat în faţa posibilităţii de a-şi încheia mandatul în fruntea organizaţiei municipale după doar jumătate de an. „Partidul ăsta are un statut, vom discuta, vom trăi şi vom vedea ce va fi. Domnul Nicoară va propune Delegaţiei Permanente acest lucru şi, dacă va trece, mă voi supune, asta-i politica. Bucuroşi le-om duce toate, de e pace, de-i război", a declarat Petran. Totuşi el contestă anularea Conferiţei Teritoriale şi îşi apără decizia de a-şi lăsa propria organizaţie fără delegaţi la alegerea noii conducerii a PNL Cluju. „Toate deciziile luate sâmbăta trecută, la Adunearea Generală invalidă a organizaţiei municipale au fost perfect statutare, aici e deja partizanat. Nu ne putem juca cu aşa ceva fără argumente solide. Dacă nu vor mai fi alegeri nu vor mai fi două tabere în organizeţie? Şi acum sunt două tabere, inclusiv în Biroul Judeeţean sunt două tabere", a comentat Petran.

Rămas, deocamdată, fără posibilitatea de a mai ataca funcţia lui Marius Nicoară, Mihai Szeplekan, aruncă întreaga vină în spatele manevrei prin care Horea Uioreanu a încercat să elimine de la vot delegaţii municipiului Cluj-Napoca, care păreau a fi, majoritar, favorabili lui Szeplekan. „Această decizie de anulare a alegerilor vine în urma deciziei statutare, dar imorale a domnului Horea Uioreanun de a convoca Adunarea Generală a municipiului abia joi. Dacă o făcea, cum era firesc, după jumătate de oră, azi aveam delegaţii şi Conferinţa Teritorială se putea desfăşura. De frică pierderii alegerilor n-a făcut acest lucru şi a fost decizia lui, nu a altcuiva. Am văzut că a declarat prin presă că el doar a comunicat ce au decis Biroul Municipal şi secretarul regional Mircea Dolha. Nu cred că domnul Horea Uioreanu a ajuns trompeta organizaţiei municipale şi a lui Mircea Dolha", a declarat Szeplekan. Horea Uioreanu nu a putut fi contactat, nerăspunzând la telefon pe durata întregii zile.

 

Comenteaza