PNL Cluj, nici cu Orban, nici cu Buşoi. Delegaţii vor decide cu cine votează

PNL Cluj, nici cu Orban, nici cu Buşoi. Delegaţii vor decide cu cine votează
Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de conducerea judeţeană a PNL Cluj.

La nivelul conducerii filialei clujene a PNL, unii lideri îl susţin pe Ludovic Orban la preşedinţia PNL la viitorul congres din iunie, pe când alţii ar înclina spre Cristian Buşoi. Acest lucru a fost confirmat şi de recenta decizie a conducerii organizaţiei judeţene a PNL, care a hotărât să nu acorde un mandat clar delegaţilor la congresul ce va alege noua conducere unitară a PNL după fuziunea cu PDL. 

"Biroul Politic Judeţean al PNL Cluj reunit astăzi, 14 mai 2017, în şedinţă statutară, a hotărât, cu unanimitate de voturi, ca la Congresul PNL din 17 iunie să nu existe un mandat expres pentru delegaţi în sensul susţinerii uneia dintre moţiunile depuse spre a fi supusă votului, lăsând această decizie la aprecierea acestora", informează PNL Cluj printr-un comunicat de presă.

"Eventualele semnături pentru susţinerea unei moţiuni, ale unor membri ai PNL Cluj, vor fi realizate strict în nume personal şi nu vor angaja în niciun fel poziţia întregii filiale", se mai arată în informarea de presă a liberalilor clujeni.

Statutul PNL prevede că filialele partidului vor decide prin vot care va fi poziţia organizaţiilor faţă de moţiunile depuse la congres, dar aceste decizii nu pot impune un vot imperativ pentru una sau alta dintre moţiuni, având doar valoare de recomandare.

Comenteaza