Colegii l-au scăpat de la arest pe deputatul Dan Păsat

Colegii l-au scăpat de la arest pe deputatul Dan Păsat
Camera Deputaţilor a respins, marţi, cererea procurorilor de a-l aresta pe deputatul PDL Dan Păsat. Opoziţia s-a abţinut de la vot.
Camera Deputaţilor a respins, marţi, cererea procurorilor DNA de a-l aresta pe deputatul PDL Dan Păsat. Cererea procurorilor a întrunit doar 116 voturi "pentru" din cele 150 exprimate, 34 de voturi "contra", în condiţiile în care Opoziţia s-a abţinut de la vot. Pentru ca cererea să treacă era nevoie de 147 de voturi.

Votul de marţi are loc în contextul în care preşedintele Traian Băsescu le-a cerut, recent, deputaţilor PDL, să nu se opună cererii procurorilor.

Potrivit DNA, în perioada 2009 - 2010 Dan Păsat, în calitate de deputat, iar din data de 21 decembrie 2009 şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal, în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL.

Comenteaza