Rom sau ţigan? Senatorii au respins proiectul de lege care prevede revenirea la termenul "ţigan"

Rom sau ţigan? Senatorii au respins proiectul de lege care prevede revenirea la termenul
Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a propus retrimiterea textului la comisiile avizate pe fond, precizând că termenul de adoptare tacită este 28 februarie.
Senatorii au respins, miercuri, proiectul de lege iniţiat de către deputatul PDL Silviu Prigoană privind înlocuirea în actele oficiale a termenului "rom" cu cel de "ţigan", informeaza Mediafax. Senatorii au luat decizia respingerii proiectului de lege cu 51 de voturi "pentru", 27 de voturi "împotrivă" şi 5 abţineri.

Preşedintele Comisiei juridice, Toni Greblă, a afirmat că nu se poate decreta denumirea unei anumite etnii, întrucât membrii acesteia oricum îşi poartă numele istoric moştenit. Greblă a afirmat că principala problemă legată de denumirea acestei etnii este legiferarea, în anii '90, a schimbării termenului "ţigan" cu cel de "rom".

Legea iniţiată de deputatul PDL prevede înlocuirea în actele oficiale ale instituţiilor statului a termenului de "rom" cu cel de "ţigan", în scopul evitării confuziei care s-ar putea crea cu denumirea de român.

Scrieţi-ne la comentarii care este denumirea pe care consideraţi că trebuie să o poarte membrii acestei etnii.

Comenteaza