Boc și-a făcut bilanțul guvernării: Am recuperat zece ani de reforme

Boc și-a făcut bilanțul guvernării: Am recuperat zece ani de reforme
”România s-a stabilizat din punct de vedere macroeconomic”, a spus Emil Boc, la începutul Consiliului Naţional de Coordonare al PDL, care are loc astăzi, la București.

În bilanţul guvernării sale, preşedintele PDL le-a mulțumit colegilor de partid că l-au sprijinit în timpul mandatului de premier.

"Ne pregătim să intrăm într-o nouă etapă în ceea ce priveşte evoluţia actului de guvernare şi a partidului. Ştim fiecare dintre noi că în momentul în care am ajuns să guvernăm România am avut şi încă avem în faţă două provocări majore: prima, deficitul uriaş lăsat de fosta guvernare. Cel de-al doilea, criza economică. Aveam de ales între a continua practicile fostului guvern şi a face altceva. România s-a stabilizat din punct de vedere macroeconomic. Şi vă mulţumesc că mi-aţi acordat sprijinul necesar. Am recuperat 10 ani de reforme", a declarat premierul Emil Boc în debutul Consiliului Naţional de Coordonare al PDL.

„Ne pregătim să trecem într-o nouă etapă. Etapa creşterii economice. În 2012 vom avea o creştere între 4-4,5. Rodul muncii noastre se va simţi. Cu această nouă evoluţie şi guvernarea porneşte într-o nouă etapă. Avem o provocare acum în faţă legată de Codul Muncii. Mai avem o prioritate, referitoare la ceea ce înseamnă funcţia publică în România. Voi propune un proiect de lege pentru a stabili câteva lucruri: palierul politic să fie rezumat la secretari de stat şi şefi de agenţii", a mai spus Boc.

Comenteaza