UDMR vrea ca 15 martie să fie declarată zi nelucrătoare, în Transilvania. Credeţi că este o idee bună?

UDMR vrea ca 15 martie să fie declarată zi nelucrătoare, în Transilvania. Credeţi că este o idee bună?
Mai mulţi deputați UDMR şi-au arătat sprijinul pentru această iniţiativă, aruncată mai mult în glumă de un parlamentar maghiar.

Ideea lansată mai în glumă mai în serios de liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, aceea ca ziua de 15 martie să fie declarată nelucrătoare în Transilvania, este aprobată și de parlamentarii Uniunii. Mai mulţi deputați şi-au arătat sprijinul pentru această iniţiativă.

"Spun evident în glumă, dar şi cu amărăciune în acelaşi timp. Eu cred că normal ar fi ca în Parlamentul României să se adopte o lege prin care ziua de 15 martie să fie zi liberă în Transilvania. Cred că ar fi un gest de normalitate", a afirmat Antal Arpad, într-o conferință de presă.

Conducerea Camerei Deputaților și a Senatului a decis ca săptămână viitoare, pe 14 și 15 martie, parlamentarii să aibă activitate în teritoriu. Deși nu au vrut să admită în mod oficial, decizia este legată de acordarea posibilității deputaților și senatorilor UDMR de a petrece acasă Ziua maghiarilor de pretutindeni, scrie impactnews.ro.

 

 

Comenteaza