Kelemen (UDMR): "Alegerile anticipate vor crea instabilitate politică" VIDEO

Kelemen (UDMR):
UDMR se opune alegerilor anticipate, solicitate cu vehemenţă în ultimele zile de protestatarii din întreaga ţară. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat astăzi la Cluj că alegerile anticipate ar fi riscante în acest moment. În opinia sa, nu trebuie organizat un scrutin la presiunea străzii.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că organizarea de alegeri anticipate ar putea duce la instabilitate în ţară.

"Vor crea instabilitate politică, care va însemna şi instabilitate economică şi pierderea acelui echilibru destul de fragil, pe care, cu efortul fiecărui cetăţean, am reuşit să-l obţinem şi să-l menţinem", a spus el.

Kelemen a explicat că, desfăşurându-se pe fondul protestelor populaţiei, alegerile anticipate ar putea genera neîncredere pe pieţele financiare. "Întrebarea este dacă instituţiile economice, dacă instituţiile bancare, dacă investitorii vor avea încredere în România. Fără încredere nu există economie, dacă nu există încredere, nu există bani, nu există investitori, nu există împrumuturi", a spus el.

Preşedintele UDMR susţine că organizarea alegerilor la termen, adică numai câteva luni mai târziu, nu ar prezenta niciunul dintre aceste riscuri.

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: Cristian Rus

Comenteaza