Lăpuşan, PSD Cluj, despre scandalul de la UMF Târgu Mureş: "e cauzat de disperarea PDL de a rămâne la guvernare"

Lăpuşan, PSD Cluj, despre scandalul de la UMF Târgu Mureş:
Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureș este separată pe criterii etnice "din cauza disperării PDL de a rămâne la guvernare", crede preşedintele PSD Cluj, Remus Lăpuşan.

Aceasta, după ce Guvernul a pus ieri în dezbatere Proiectul Hotărârii de Guvern pentru modificarea HG 966/2011 privind Nomenclatorul domeniilor și al specializărilor sau programelor de studii universitare, a structurii instituțiilor de învățământ superior, a domeniilor și programelor de studii universitare acreditate sau autorizate să funcționeze provizoriu. Hotărârea prevede ca modificarea structurii UMF Târgu Mureș prin crearea unei noi Facultăţi de Medicină și Farmacie cu predare în limbile română, maghiară și engleză. "Din păcate, disputa de la UMF Târgu Mureș nu este una academică, așa cum ar fi fost firesc, ci guvernul PDL a reușit să o transforme într-o dispută politică. Cei aflați la guvernare sunt atât de disperați, încât ar fi dat orice pentru ca cei din UDMR să nu îi lase singuri în Parlament", a spus Lăpuşan într-un comunicat de presă.

"De cealaltă parte, cei din UDMR au un competitor nou în disputa pentru voturi și aveau nevoie de realizarea acestui deziderat pentru a merge cu el la schimb în fața electoratului de etnie maghiară. Disperarea partidului lui Traian Băsescu este atât de mare încât nu mai există limită în concesiile pe care sunt dispuși să le facă pentru ca UDMR să nu iasă de la guvernare. Noi, cei din USL vom ataca în contencios administrativ această HG care permite scindarea de facto a UMF Târgu Mureș pe criterii etnice", a adăugat acesta.

Amintim, situaţia din Târgu Mureş i-a determinat ieri pe studenţii de la UMF Cluj să se solidarizeze cu colegii lor şi, în semn de protest, au purtat banderole albe pe braţ la intrarea la cursuri. Aceştia cer depolitizarea situaţiei. Vezi aici ce spun studenţii de la UMF Cluj

Comenteaza