ALEGERI LA CLUJ. Şapte fraude electorale la Cluj

ALEGERI LA CLUJ. Şapte fraude electorale la Cluj
În ziua alegerilor europarlamentare, în diferite localităţi din judeţul Cluj au avut loc mai multe tentative de fraudă.

Trei tentative de fraudă au fost semnalate chiar în Cluj-Napoca. 

Liderii PSD Cluj au reclamat Poliţiei faptul că o dubiţă pe care erau lipite afişe electorale ale PMP era oprită, duminică dimineaţă, pe o stradă din Cluj-Napoca, iar şoferul acesteia a adresat injurii unui reprezentant al social-democraţilor clujeni, Horea Nasra, care a filmat vehiculul. Nasra a spus că s-a apropiat de şofer şi l-a întrebat dacă face campanie electorală, iar acesta i-a adresat injurii, apoi a plecat. Purtătorul de cuvânt al PSD Cluj a depus o plângere la Poliţia Cluj, iar aceasta verifică incidentul.

Tot reprezentanţii PSD Cluj au reclamat la BEJ o tentativă de fraudare a votului. Incidentul a avut loc la secţia 84, de la Şcoala Nr.6, din Mănăştur. Social-democraţii au aflat că o persoană avea două buletine de vot ştampilate. Deşi a încălcat legea, omul a primit un al treilea buletin de vot.

Şi PNL a făcut o sesizare, potrivit căreia membrii PDL şi PMP au împărţit în ziua alegerilor materiale promoţionale în Mănăştur, lucru interzis de lege.

Au existat şi două fraude pe raza comunei Poieni. Mai mulţi locuitori din comună au fost transportaţi cu o maşină aparţinând unor membri PSD în Huedin pentru a vota, se arată într-o sesizare PDL către Biroul Electoral Judeţean Cluj. Pentru această excursie electorală, oamenii primeau între 15-50 lei, mai precizeză social-democraţii.

Tot acolo, PDL reclamă că mai multe persoane au fost prinse în flagrant delict de poliţişti, în timp ce primeau bani pentru a vota cu un anumit partid. 

La secţia 284 din Huedin, reprezentantul PDL "a înmânat unui alegător două buletine de vot. Acesta a aplicat ştampila pe ambele buletine de vot, dar a fost oprit de ceilalţi membri ai comisiei atunci când voia să le introducă în urnă", se arată într-un comunicat de presă al PNL Cluj.

La Chinteni, PDL Cluj acuză că viceprimarul a transportat alegătorii din sat către secţiile de votare cu un microbuz al şcolii, iar după aceea le-a dat îngheţată. "Menţionăm faptul că viceprimarul Miron Teodor a transportat alegătorii din Chinteni către secţiile de votare, cu autoturismul Mercedes, cu numărul de înmatriculare CJ-99-CCD, proprietate a şcolii din comună, iar după votare a împărţit acestor cetăţeni îngheţată, faptă care este sancţionată de art. 386, alineatul 1- Coruperea alegătorilor- din Codul Penal", se arată în sesizarea PDL. Viceprimarul se apără: "Alegătorii erau din Sălişte Veche, unde nu există secţie de vot".

Comenteaza