Alin Tişe, după ratarea intrării în conducerea naţională a PNL:"Atât s-a putut acum"
- Scris de Mircea Tatar
- 19 Iun 2017, 17:42
- Politica
- Ascultă știrea
„Atât s-a putut în momentul acesta", a fost concluzia preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, după ce a pierdut la vot funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, în faţa Ralucăi Turcan, fost preşedinte interimar al PNL, la Consiliul Naţional al partidului şi după ce Clujul a obţinut două funcţii de conducere la nivel naţional, cea de preşedinte al Curţii de Arbitraj a PNL, prin Daniel Buda, şi o funcţie de vicepreşedinte pe probleme de agricultură, dezvoltare rurală, industrie alimentară, mediu, apă şi silvicultură, prin Adrian Oros.
De altfel, pe lângă Raluca Turcan, şi celelalte trei funcţii de prim-vicepreşedinte al PNL au fost câştigate de oameni care l-au susţinut pe Ludovic Orban în competiţia cu Cristian Buşoi, respectiv Mircea Hava, de la Alba, Ilie Bolojan de la Bihor şi Iulian Dumitrescu de la Prahova.
"Majoritatea a decis că Orban şi echipa lui vor revigora partidul. Eu sper să se şi întâmple"
Alin Tişe a afirmat, pentru ZIUA de CLUJ, că nu regretă că l-a susţinut pe Cristian Buşoi în competiţia cu Ludovic Orban la preşedinţia partidului.
„Ne-am fi dorit să fim trei de la Cluj în conducere, dar viziunea despre viitor şi ceea ce vrem cu acest partid mai devreme sau mai târziu se va întâmpla. Alegerea mea pentru moţiunea lui Cristian Buşoi a fost una corectă, având în vedere vârsta mea şi orientarea către viitor. Dacă majoritatea a decis în momentul de faţă că este Orban cel mai bun să conducă partidul şi că el va fi cel care va revigora partidul împreună cu echipa sa, eu mă bucur şi sper să se şi întâmple cât mai repede.
Toată lumea îşi doreşte ca acest partid să redevină un partid puternic, mai cu seamă că e format din două partide în momentul de faţă. Şi-au asumat acest lucru, şi-au constituit echipa 99% din oameni pe care Orban i-a dorit în Biroul Naţional, deci practic nu mai există nicio scuză pentru rezultatele pe care le vor obţine sau nu le vor obţine", a declarat Tişe. Curentul pro-Orban a fost foarte puternic la Congresul din 17 iunie şi la Consiliul Naţional de a doua zi.
Aceasta s-a văzut şi la votul pentru posturile de vicepreşedinţi pe regiuni. Clujul, una dintre cele mai puternice filiale din ţară, după numărul de voturi obţinute la alegerile parlamentare din decembrie 2016 dar şi după victoriile de la Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj în iunie 2016, nu a obţinut nici măcar funcţia de vicepreşedinte PNL pe Regiunea de Nord-Vest, aceasta fiind câştigată prin vot de Lucian Bode, liderul PNL Sălaj. Alin Tişe, care iniţial şi-a depus candidatura şi pentru această poziţie, s-a retras din competiţie chiar în timpul lucrărilor Consiliului Naţional.
Adrian Oros alături de specialiştii PNL, pregătiri pentru guvernare
Noul vicepreşedinte al PNL pe probleme de agricultură, Adrian Oros, a spus că una din priorităţile sale va fi să convoace cei mai buni specialişti ai partidului pe domeniul pe care îl coordonează, care să fie pregătiţi să-şi asume inclusiv guvernarea ţării.
„Am ales echipa corectă, nu doar din punctul de vedere al rezultatelor alegerilor, ci şi din punctul de vedere al moţiunii, a preşedintelui, a echipei din care am şansa să fac parte iar poziţia mea de vicepreşedinte pe probleme de agricultură şi dezvoltare rurală va însemna efectiv coordonarea din punct de vedere politic a două comisii, pentru agricultură şi siguranţă alimentară şi pentru mediu, ape şi păduri.
În săptămâna care urmează am să convoc cele două comisii de specialitate ale partidului, şi mă refer aici atât colegii care activează în comisiile parlamentare dar şi la foarte mulţi specialişti pe care noi îi avem răspândiţi prin filiale şi care fac parte din aceste comisii, în aşa fel încât să avem foarte repede nişte soluţii mai concrete la tot ce înseamnă domeniul pe care îl coordonez, pentru că nu se ştie cum va evolua viaţa politică în România şi PNL trebuie să fie pregătit oricând ca în 24 de ore să facă Guvernul", a fost de părere Oros.