Băsescu a caracterizat propunerile USL ca ”trăsnăi”

Băsescu a caracterizat propunerile USL ca ”trăsnăi”
USL i-a propus președintelui un comitet de criză format din putere - opoziție - BNR, un guvern de tehnocrați și alegeri anticipate. Băsescu a tras concluzia că nu are în față ”parteneri de discuție”.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, după întâlnirea cu liderii USL de la Palatul Cotroceni, că a încercat să ajungă la un compromis cu cei doi lideri USL, însă acest lucru nu a fost posibil.

"Am avut întâlniri cu USL şi cu alianţa de guvernare. Obiectivul meu a fost să încerc compromisul în raporturile între alianţa de guvernare şi Opoziţie. Din păcate, la aceste propuneri s-a venit cu propuneri politicianiste. Opoziţia a venit la aceste discuţii într-o cheie pur electorală. În afară de faptul că vor un comitet de criză. România nu e în situaţia în care să funcţioneze cu un comitet de criză. România are de stabilit echilibre fragile. După marele comitet de criză, următoarea propunere e legată de formarea unui guvern de tehnocraţi şi de alegeri anticipate în noiembrie. E notabil entuziasmul incompetenţilor din toate mediile - politic, presă -, când le spui de alegeri anticipate. M-am relaxat după ce Ponta ne-a citit trăsnăile astea. În acel moment am considerat că nu am în faţă parteneri de discuţie", a spus şeful statului.

DECLARAȚIE

"Când mi s-a citit această propunere de unul din liderii USL, mi-am dat seama că nu aveam în faţă doi lideri responsabili. Propunerile lor reflectă lipsă de responsabilitate şi imaturitate"

Traian Băsescu, președintele României

Etichete
Comenteaza