Boc are încredere în guvernul Cioloş: "consider că acest Guvern are şanse mari să fie unul de succes"

Boc are încredere în guvernul Cioloş:
Primarul municipiului Cluj-Napoca, fostul premier Emil Boc, a susţinut marţi că are încredere în cabinetul Cioloş.

El a afirmat că noul Guvern ar putea fi unul de succes, întrucât premeirul desemnat are o mare capacitate de mediere, dar şi datorită faptului că se bucură de susţinerea românilor. 

"Consider că acest Guvern are şanse mari să fie unul de succes, pentru că are un premier validat din punct de vedere profesional, cu o mare capacitate de mediere, negociere şi dialog politic, foarte importantă pentru această funcţie. De asemenea, vine pe un suport popular consistent, cu o echipă de miniştri profesionişti. Are un adversar care este timpul, un an, dar poate avea şi ingrediente pozitive, cum sunt condiţiile economice relativ stabile în România şi Europa, ceea ce este foarte important pentru punerea în practică a unui program de guvernare când eşti pe o condiţie economică relativ stabilă şi echilibrată. Guvernul să aibă grijă să evite eventualele derapaje economice în condiţii de stabilitate", a declaratt Boc în faţa presei.

Fostul premier a catalogat gestul lui Dacian Cioloş de a retrage candidaţii care puteau pune probleme în exerciţiul activităţii guvernamentale ca o dovadă de "forţă şi tărie", nu de slăbiciune.

"Este un act de responsabilitate şi de curaj de a-ţi retrage unii ministeriabili propuşi şi nu act de slăbiciune, este un act de responsabilitatea de a veni cu cea mai bună formulă guvernamentală cu putinţă. Acest lucru făcut, de a retrage doi candidaţi propuşi, este un lucru normal într-o democraţie, iar faptul că a făcut-o rapid şi rămâne în graficul de exercitare a actului de guvernare şi de investitură este un lucru sănătos", a spus Emil Boc.

Cioloş l-a retras prima dată de pe lista miniştrilor propuşi pe Andrei Baciu, candidat pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, pe care l-a înlocuit cu şeful Institutului Oncologic din Cluj-Napoca, medicul Patriciu Achimaș Cadariu. Mai apoi a fost retrasă candidatura Cristinei Guseth, propusă pentru a prelua portofoliul Justiţiei, în locul acesteia fiind nominalizată şi validată Raluca Prună. De asemenea, Cioloş a depus marţi dimineaţa o nouă variantă, modificată şi lărgită, a programului de guvernare.

 

Comenteaza