Boc, Buda și Tișe au învins. Clujul va avea prefect PNL / Numele vehiculate

Boc, Buda și Tișe au învins. Clujul va avea prefect PNL / Numele vehiculate

Partidele din coaliţie au finalizat, luni seară, discuţiile referitoare la împărţirea posturilor de prefect şi au convenit că PSD va avea 20, PNL 17 şi UDMR 4. Prefectura Cluj a fost printre cele mai disputate, iar în cele din urmă a revenit liberalilor.

Astfel, PSD va avea 20 de prefecţi, PNL va avea 17 şi UDMR 4. Faţă de prima variantă a negocierilor, în care PSD avea 21 de posturi de prefect, PNL a câştigat un post, chiar cel de la Cluj.

După ce, la începutul anului, liberalii clujeni au pierdut această funcție prin plecarea fostului prefect Mircea Abrudean la București pentru a ocupa funcția de secretar general adjunct al Guvernului, iar în locul său a venit avocatul Istvan Szilard Tasnadi de la UDMR, de această dată trioul cu greutate al PNL Cluj, Boc, Buda, Tișe, n-a mai fost de acord să cedeze șefia Prefecturii.

Cine va fi noul prefect al Clujului

"Bătălia” la Cluj pentru postul de prefect se dă zilele acestea între câteva nume cunoscute în organizația liberalilor clujeni. Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, favorit ar fi șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, care a ratat la „mustață” intrarea în Parlament anul trecut, fiind pe poziția a cincea pe listele PNL Cluj pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 decembrie 2020.

Dacă nu va fi Cîmpean, actualul subprefect Irina Munteanu are șansele cele mai mari să fie avansată în funcție. De asemenea, mai este vehiculat și numele consilierului județean Maria Forna, care ar avea susținerea lui Daniel Buda și este președintele organizației de tineret a PNL Cluj.

Cele două funcții de subprefect vor reveni PSD și UDMR. Din partea social-democraților clujeni ar putea mere la Prefectură președintele interimar Alexandru Cordoș. UDMR l-ar putea nominaliza chiar pe actualul prefect, avocatul Istvan Szilard Tasnadi.

Cum și-au împărțit partidele din coaliție funcțiile de prefecți

PSD va avea prefecţi în judeţele: Bacău, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vrancea şi Bucureşti .

PNL va avea prefecţi în judeţele: Alba, Argeş, Bihor, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Olt, Sibiu, Suceava, Teleorman şi Vaslui.

UDMR va numi prefecţii în judeţele Covasna, Harghita, Sălaj şi Arad.

Comenteaza