Boc: Cel mai important în 2012 - prioritizarea investiţiilor, altfel PDL îşi pierde credibilitatea

Boc: Cel mai important în 2012 - prioritizarea investiţiilor, altfel PDL îşi pierde credibilitatea
Liderul PDL, premierul Emil Boc, afirmă că "motorul de bază al ieşirii din criză sunt investiţiile", de aceea cel mai important lucru în 2012 va fi "prioritizarea" acestora şi dirijarea banilor către lucrurile care aduc "plus de valoare în economie", altfel PDL riscând să îşi piardă credibilitatea.

">

Emil Boc a declarat, vineri, la Sibiu, la o şedinţă pentru constituirea Comisiei naţionale pentru administraţie, ordine publică, siguranţă naţională, dezvoltare locală şi regională a PDL, că problema o reprezintă "prioritizarea" investiţiilor, transmite corespondentul Mediafax.

"Motorul de bază al ieşirii din criză sunt investiţiile. România are cel mai mare procent din PIB alocat investiţiilor la nivelul Uniunii Europene. Avem însă o problemă - prioritizarea investiţiilor. Banii trebuie să meargă acolo unde aduc plus de valoare în economie", a afirmat Boc.

El a spus că au existat greşeli "de neiertat" ale unor administraţii care au construit, de exemplu, parcuri în pădure.

Boc le-a cerut tuturor celor prezenţi - majoritatea reprezentanţi ai autorităţilor locale conduse de PDL - să evite astfel de greşeli, PDL riscând să îşi piardă credibilitatea în caz contrar.

Premierul a mai afirmat că lucrul cel mai important pentru anul 2012 este "prioritizarea" investiţiilor şi a anunţat că în bugetul pe anul viitor se vor impune reguli care să garanteze acest lucru.

El a explicat că în 2010 s-au investit 33 de miliarde de lei, în 2011 - 36 de miliarde de lei, iar în bugetul pe 2012 este prevăzută suma de 40 de miliarde de lei pentru investiţii, care trebuie dirijată în "investiţii reale.

Potrivit premierului, în întreaga ţară sunt peste 40.000 de investiţii începute, unele chiar din anii '90, iar sute de milioane de lei se duc anual pe conservarea acestora.

Boc le-a recomandat autorităţilor locale să recunoască faptul că există anumite investiţii care nu se mai fac şi să dirijeze banii spre investiţii care rezolvă problemele comunităţii.

La şedinţa de constituire a Comisiei naţionale pentru administraţie, ordine publică, siguranţă naţională, dezvoltare locală şi regională a PDL participă aproximativ 400 de persoane, reprezentanţi ai tuturor filialelor PDL din ţară, majoritatea reprezentanţi ai administraţiilor locale conduse de PDL. Cei prezenţi urmează să aleagă componenţa comisiei, pentru funcţia de preşedinte candidând primarul din Arad, Gheorghe Falcă.

 

Comenteaza