Buda: Guvernarea execrabilă a PSD-ALDE, confirmată de cifre! Românii o duc mai prost decât în 2018!

Buda: Guvernarea execrabilă a PSD-ALDE, confirmată de cifre! Românii o duc mai prost decât în 2018!
Daniel Buda | Foto: European Parliament, Multimedia centre

Eurodeputatul de Cluj Daniel Buda spune că cele mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică arată că au fost majorate cheltuielile gospodăriilor din România cu 30,1% în ultimul trimestru al anului trecut față de aceeasi perioada a anului anterior. 

"Măsurile populiste ale guvernanților au condus la o creștere economică artificială, bazată pe consum și care se traduce printr-un nivel ridicat de sărăcie și excluziune socială", a afirmat Daniel Buda, într-un mesaj postat pe Facebook.

Eurodeputatul clujean atrage atenţia că, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică cheltuielile gospodăriilor din România au fost majorate cu 30,1% în ultimul trimestru al anului trecut față de aceeaşi perioadă a anului anterior, astfel că, la finele anului 2018, cheltuielile unei gospodării au fost cu aproape 900 de lei mai mari decât în perioada similară din 2017.

"Scumpirea alimentelor, a serviciilor, a gazelor, a carburanților, a energiei electrice sub guvernarea PSD-ALDE a condus la falimentarea românilor. Avem cea mai mare scumpire dintre statele membre, dar suntem printre cei mai sărăci. Nivelul extrem de ridicat al inflației afectează bunăstarea românilor, generând o scădere dramatică a nivelului de trai, care oricum era cu mult sub media europeană. Instabilitatea sistemului fiscal, măsurile nechibzuite ale guvernanților în domeniul finanțelor, dar și devalorizarea leului au condus la aceste prețuri inaccesibile pentru români", afirmă Buda.

Preşedintele PNL Cluj spune că românii din zonele rurale sunt din ce în ce mai expuși riscului de excluziune socială și de sărăcie: "Aproximativ 45% din populația țării se află în mediul rural, unde sărăcia este cu 20 de puncte procentuale mai mare decât în zonele urbane. De asemenea, peste 900.000 de persoane trăiesc în sărăcie extremă în zonele marginalizate din România. Zonele precare de locuire, lipsa serviciilor publice sau calitatea slabă a acestora, lipsa oportunităților la o educația mai bună sau la un loc de muncă decent sunt elementele constante în zonele marginalizate. În nicio țară din Uniunea Europeană nu s-au înregistrat decalaje atât de puternice de dezvoltare între regiuni, iar din păcate, amprenta acestor clivaje se răsfrânge asupra copiilor. Patru din zece copii români sunt săraci, acesta fiind numărul cel mai mare dintr-un stat membru. Traiul la limita sărăciei, inegalitatea de șanse, inclusiv în domeniul educației limitează dezvoltarea copiilor, viitorul acestora fiind la voia sorții", precizează europarlamentarul.

Europarlamentarul de Cluj spune că prognozele economice pentru România sunt din ce în ce mai sumbre, românii fiind extrem de vulnerabili din punct de vedere economic și social.

"Eșecul coaliției PSD-ALDE este încă o dată confirmat de statisticile care creionează imaginea dezolantă a unei guvernări putrede care târăște România în sărăcie!", afirmă, în încheiere, Daniel Buda.

Comenteaza