Ce priorități are UDMR în Parlamentul European, în următoarea legislatură

Ce priorități are UDMR în Parlamentul European, în următoarea legislatură

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, atrage atenția asupra unor provocări cu care Uniunea Europeană se va confrunta în perioada următoare.

Liderul UDMR a vorbit, la Cluj, despre prioritățile Uniunii la nivel european.

„Vor fi o mulțime de provocări pentru toți cetățenii Uniunii Europene, inclusiv pentru cetățenii României. Noi am inițiat acum câțiva ani o procedură internă a Uniunii Europene pentru a aduna peste un milion de semnături din mai multe state și am cerut o reglementare la nivelul UE pentru minoritățile etnice autohtone.

Am început să construim un drum, e un drum dificl, nu există minuni aici, trebuie să muncești mereu. Trebuie să ducem mai departe această misiune dr a obține protecție pentru toate minoritățle etnice autohtone din UE, sub formă de directivă’, a declarat Kelemen Hunor.

O altă provocare vizează, în opinia sa, competitivitatea economică și scvhimbările climatice. „Susținem protecția mediului dar cerem de fiecare dată moderație, o perioadă de acomodare, pentru că altfel competitivitatea economiei europene va scădea.

Foarte mulți din zona economică dar și foarte mulți cetățeni cer o regândire a programului de tranziție la energie regenerabilă, mai moderată, dacă pierdem competitivitatea, Europa va fi mai săracă. Noi vom cere și vom susține o regândire a strategiei în acest domeniu”, a completat Kelemen Hunor.

O altă prioritate vizează păstrarea fondurilor de coeziune. „Există solicitări și propuneri să fie reduse sume din bugetul UE pentru coeziune. Noi credem însă că cel puțin pentru România fondurile de coeziune trebuie mărite, nu reduse, încă există un decalaj, măcar pentru încă un ciclu fondurile de coeziune trebuie păstrate”, a mai spus liderul UDMR.

Comenteaza