Cine sunt noii aleşi ai PSD în Consiliul Judeţean Cluj

Cine sunt noii aleşi ai PSD în Consiliul Judeţean Cluj
ZIUA de CLUJ continuă să vă informeze despre cine sunt noii aleşi ai Consiliului Judeţean Cluj. Ne vom referi astăzi la reprezentanţii PSD.

PSD se află în opoziţie în forul judeţean, cu 12 consilieri, după ce UDMR-ul a decis să încheie un protocol de colaborare cu PNL la nivel judeţean. Dintre cei 12, doar 5 consilieri judeţeni s-au regăsit şi în celălalt mandat, iar 7 dintre aceştia sunt noi în deliberativul judeţean.

Singura femeie din grupul noilor veniţi este Laura Elena Chiorean, avocat de profesie, absolventă a Facultăţii de Drept a UBB Cluj dar şi a Facultăţii de Studii Europene a UBB Cluj. Laura Chiorean are şi un master în Managementul Relaţiilor Internaţionale şi Afacerilor Comunitare şi un doctorat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la aceeaşi universitate. Pe lângă profesia de bază de avocat, reprezentanta PSD este şi practician în insolvenţă şi mediator, şi deţine şi funcţia de vicepreşedinte al Societăţii de Cruce Roşie din România. La nivel politic, Laura Chiorean este vicepreşedinte al PSD Cluj şi preşedinte al Organizaţiei de Femei PSD Cluj. Potrivit declaraţiei de avere depuse odată cu candidatura la CJ Cluj, Laura Chiorean a avut în anul 2015 un venit net de 72.833 de lei din avocatură la care se adaugă 4.597 de lei din activitatea de mediator.

Un alt avocat care va activa în următorii patru ani în forul administrativ judeţean din partea PSD este Vladimir Matuşan, care face şi el parte din generaţia de politicieni tineri social democraţi. De altfel Matuşan deţine funcţiile de preşedinte al TSD Cluj şi vicepreşedinte al PSD Cluj şi preşedinte al Asociaţiei Tinerilor Avocaţi din Baroul Cluj. Conform declaraţiei sale de avere depuse înainte de alegerile din iunie, Vladimir Matuşan a încasat în anul fiscal anterior un venit de 17.155 de lei din activitatea didactică la Facultatea de Drept a Universităţii Dimitrie Cantemir şi 3.480 lei din avocatură, la care se mai adaugă un venit de 7.608 lei pentru calitatea de membru în consiliul de administraţie al aeroportului Cluj.

Sindicalistul BNS Nati Ariton a intrat şi el pe lista de candidaţi a PSD Cluj în forul administrativ judeţean. Nati Ariton a scris în declaraţia sa de avere că în anul 2015 a avut ca şi salariat la o societate comercială un venit de 30.758,54 de lei. Potrivit contului său de de pe reţeaua de socializare Facebook, Nati Ariton este licenţiat în drept la Universitatea Ecologică şi a studiat Management la Universitatea Spiru Haret Braşov.

PSD Cluj va fi reprezentat în CJ Cluj între anii 2016-2020 şi de Vasile Ilea, care are funcţia de secretar executiv al PSD Cluj-Napoca. Acesta are calitatea de asociat cu 100 % părţi sociale într-o societate comercială şi asociat cu câte 50 % din părţile sociale în alte două firme, se arată în declaraţia sa de interese. În anul 2015, Vasile Ilea a încasat din salariul de manager la una din firmele la care este asociat suma de 191.344 de lei, conform declaraţiei de avere.

Consilierul judeţean PSD Petre Pop a fost şi candidatul partidului pentru funcţia de primar al muncipiului Câmpia Turzii, unde a pierdut în faţa liberalului Dorin Lojigan. Petre Pop a fost administrator public în cadrul primăriei municipiului Câmpia Turzii, de unde a încasat în anul 2015, potrivit declaraţiei de avere depuse la Biroul Electoral Judeţean, suma de 8.240 de lei. Potrivit aceluiaşi document, Petre Pop a avut un venit de 10.164 de lei pentru calitatea de membru în consiliul de administraţie (CA) al Companiei de Apă Arieş Turda şi 5.706 de lei pentru calitatea de membru în CA al S.C. Drumuri şi Poduri Cluj.

Vicepreşedintele PSD Cluj Alin Popovici a fost de asemenea ales consilier judeţean în urma scrutinului din 5 iunie. Acesta este asociat unic al unei societăţi comerciale iar într-o altă firmă deţine 66 % din părţile sociale. În anul fiscal anterior depunerii declaraţiei de avere, adică 2015, consilierul judeţean a încasat un venit de 43.200 de lei pentru funcţia de director general într-una din societăţile la care este asociat, la care se mai adugă un venit de 7.620 de lei pentru calitatea de membru în CA al fostei RAADPP Cluj, care între timp s-a desfiinţat.

Alexandru Vitan reprezintă şi el PSD în CJ Cluj şi a intrat în forul judeţean de pe locurile de supleanţi odată cu retragerea deputatului Cornel Itu şi a primarului ales al municipiului Turda, Cristian Matei. Vitan este pensionar MAPN.

 

Comenteaza