Clujul consolidează relația de colaborare cu orașul Ungheni din Rep. Moldova

Clujul consolidează relația de colaborare cu orașul Ungheni din Rep. Moldova

Municipiului Cluj-Napoca este înfrăţit cu oraşul Ungheni, Republica Moldova, din anul 2016. În acest timp, Cluj-Napoca a contribuit prin finanțări, co-finanțări și expertiză la proiectele Ungheniului.

''Am avut onoarea de a întâmpina astăzi, la Primăria municipiului Cluj-Napoca, delegația din orașul înfrățit Ungheni, din Republica Moldova, condusă de domnul primar Vitalie Vrabie. Echipa din Ungheni se află în orașul nostru pentru a afla mai multe despre implementarea proiectelor din fonduri europene și variate programe și politici publice ale Primăriei care pot reprezenta modele de bună practică pentru orașul înfrățit. De asemenea, sunt interesați de potențiale parteneriate cu agenți economici, organizații non-guvernamentale, colaborări în sectorul cultural, social și educațional.

Mă bucur de fiecare dată când frații noștri din Ungheni vin în vizită, și că orașul din Republica Moldova arată mai modern și mai european cu fiecare proiect implementat. Relațiile dintre cele două orașe sunt din ce în ce mai bine definite și structurate de la an la an'', a declarat edilul Emil Boc. 

Municipiului Cluj-Napoca este înfrăţit cu oraşul Ungheni, Republica Moldova, din anul 2016. În acest timp, Cluj-Napoca a contribuit prin finanțări, co-finanțări și expertiză la proiectele Ungheniului. Un parc modernizat în orașul înfrățit a fost denumit simbolic „Micul Cluj”, în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat și pentru a marca relațiile strânse dintre comunitățile noastre. De asemenea, colaborarea dintre orașe se extinde și la nivel cultural, educațional și sportiv.

La întâlnirea de la Primăria Cluj-Napoca a fost prezentă și dna Nina Moldovan, Consul Onorific al Republicii Moldova la Cluj. Delegația din Ungheni este compusă din dl Vitalie Vrabie, primarul municipiului, dna Lucia Jardan, specialist comunicare și consiliere, dna Ina Olearciuc, specialist atragere investiții și dl Igor Casian, consilier primar.

Comenteaza