Congresul PPE de la București | Ursula von der Leyen, desemnată candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la șefia CE

Congresul PPE de la București | Ursula von der Leyen, desemnată candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la șefia CE
| Foto: Facebook.com/Daniel Buda

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost desemnată joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar.

Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru şi 89 împotrivă, din cele 489 de voturi valabil exprimate. Alte zece voturi au fost anulate.

Ursula von der Leyen a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la scrutinul european din 6-9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia CE.

Adresându-se PPE înainte de vot, Von der Leyen le-a mulţumit colegilor de partid pentru încredere şi sprijin şi a spus că este "onoarea unei vieţi să serveşti" Uniunea Europeană.

Von der Leyen va încerca să obţină un al doilea mandat la conducerea Comisiei Europe şi, astfel, va conduce campania PPE.

Partidul care obţine cele mai bune rezultate la alegerile pentru Parlamentul European numeşte, de regulă, următorul şef al CE. Sondajele de opinie plasează PPE drept prima forţă politică în perspectiva alegerilor europene din iunie. 

Liderul PNL Cluj: „Ursula von der Leyen susține fermierii europeni!”

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, susține că șefa Comisiei Europene subliniază angajamentul PPE-ului față de fermieri și față de o agricultură sustenabilă.

În cadrul discursului susținut de Ursula von der Leyen la Congresul Partidului Popular European, la București, este evident că prioritățile legate de agricultură și zonele rurale ocupă un loc central în agenda politică europeană. Președinta Comisiei Europene subliniază importanța oferirii libertății de inovare companiilor, inclusiv fermierilor, pentru a stimula crearea de locuri de muncă și pentru a încuraja dezvoltarea economică în zonele rurale.

Fermierii sunt adesea primii care se confruntă cu provocările dure ale volatilității prețurilor și a condițiilor de piață instabile. Ursula von der Leyen a relatat povestea unui tânăr agricultor care a fost nevoit să-și vândă produsele sub costul de producție, o situație considerată absolut inacceptabilă. În contextul unei securități alimentare globale, este evident că securitatea noastră alimentară depinde în mare măsură de securitatea și stabilitatea fermierilor noștri.

În acest sens, Președinta Comisiei Europene subliniază angajamentul PPE-ului față de fermieri și față de o agricultură sustenabilă. Munca grea a fermierilor trebuie să fie răsplătită corespunzător, iar PPE-ul se angajează să fie întotdeauna de partea agricultorilor, promovând o temelie sustenabilă pentru agricultură și recunoscând rolul crucial pe care îl joacă aceștia în societatea noastră. Acesta trebuie să fie mesajul nostru, că suntem alături de fermieri în eforturile lor de a asigura o securitate alimentară durabilă și de a contribui la dezvoltarea economică și socială a comunităților noastre rurale”, a transmis Daniel Buda.

Comenteaza