Contre în PDL Cluj în jurul prezumtivei fraudări a votului la Convenţie

Contre în PDL Cluj în jurul prezumtivei fraudări a votului la Convenţie
Membru al comisiei de numărare a voturilor, preşedintele OT-PDL Cluj, Radu Moisin, reclamă grave nereguli la vot şi acuză comisia de organizare a Convenţiei Naţionale că a lucrat de mântuială. Membru al comisiei invocate, vicepreşedintele PDL, senatorul Alin Tişe respinge acuzaţiile şi îl trimite pe Moisin să facă plângere la Procuratură.

Radu Moisin spune că a asistat la cel mai prost organizat eveniment, iar cei responsabili au refuzat să dea curs numeroaselor contestaţii primite. „Eu am fost repartizat la o masă unde se numărau voturile pentru preşedintele CNISL, dar de la mesele unde se numărau voturile pentru preşedinţia partidului sae auzeau numeroase contestaţii, pentru că n-a fost doar una, au foat multe, unele depuse de judeţe. De exemplu, Covasna a formulat două contestaţii. Niciuna nu a fost luată în seamă, aceasta fiind o încălcare gravă procedurală. Preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, le ascundea în sertar şi nu le dădea curs, iar preşedintele comisiei de organizare, Ioan Bălan, comisie alcătuită integral din oameni de-ai lui Blaga, se deroba de orice răspundere spunând că mandatul comisiei s-a încheiat la începerea Convenţiei, dar toţi membrii comisiei au asistat la numărătoare.

S-a spus că cele 300 de voturi în plus faţă de numărul delegaţilor înregistraţi la secretariat au fost ale celor care n-au mai trecut pe acolo şi s-au înregistrat direct la vot. Păi asta e greşeală gravă de organizare, cei care au numărat n-aveau de unde şti că listele cu delegaţi de la intrare nu corespundeau cu lista voturilor, deci nu e vina lor. N-am mai văzut un eveniment atât de slab organizat. Faptul că s-a votat în ordine alfabetică şi nu pe judeţe face exterm de dificilă verificarea listelor. Un preşedinte de organizaţie care ştie că i-au venit doar 90 din 100 de delegaţi ar trebui să consulte toate listele ca să vadă dacă nu cumva a votat cineva şi pentru cei zece absenţi. E imposibil. Au gândit o procedură astfel încât orice contestaţie să nu poată fi dovedită, să fie foarte greu de dovedit neregulile. În plus, practica validării voturilor a fost neunitară. Deşi s-a anunţat că un buletin de vot e valabil doar dacă toţi candidaţii în afara celui votat sunt tăiaţi de pe buletin, în cazul preşedintelui partidului s-au acceptat ca valabile şi buletinele în care nu erau tăiaţi cei respinşi, ci era încercuit sau marcat cu un asterisc numele celui votat. În fine, e o minciună ce s-a spus că toţi membrii comisiei de numărare au semnat toate procesele verbale. Când a văzut ce se întâmplă, Florin Popescu a cerut reprezentanţilor Elenei Udrea să nu semneze procesele verbale. Unii apucaseră să semneze, dar ceilalţi nu le-au mai semnat", a relatat Moisin.

Alin Tişe respinge toate acuzaţiile. „Eu sunt extrem de nemulţumit că, deşi am muncit benevol şi neretribuit în comisia de organizare, suntem bănuiţi şi acuzaţi de ilegalităţi, deşi nu noi am numărat voturile. Am înţeles că se acuză furturi de voturi, de urne. În comisia de numărare au fost câte 48 de reprezentanţi ale fiecărei moţiuni, dacă se susţine că s-au furat voturi, să se facă plângere la Procuratură împotriva celor care au numărat, dar eu am încredere în colegii mei că şi-au făcut treaba corect. Voturile pentru preşedintele partidului s-au numărat la 15 mese, toate cele 15 procese verbale erau semnate de toată lumea, inclusiv de reprezentanţii Elenei Udrea. Când le-a cerut Florin Popescu să nu semneze, cei 15 semnaseră deja. Cum să le ceară să nu semneze pentru ceea ce număraseră? Cât priveşte votul în ordine alfabetică, la fel ca şi aranjarea tot în ordine alfabetică a organizaţiilor în sală, a fost decizia comună a celor trei candidaţi, nu a noastră. De altfel n-a existat nici o şedinţă a comisiei de organizare a Convenţiei la care să nu participe observatori din partea tuturor celor trei candidaţi, n-am luat nici o decizie fără acceptul consensual al candidaţilor. Atunci despre ce fraudă vorbim?", a replicat Tişe.

 

Etichete
Comenteaza