Cum s-au înţeles USL-iştii pe colegiile din Cluj

Cum s-au înţeles USL-iştii pe colegiile din Cluj
Colegiul 3 – deputaţi va reveni PSD, pentru că Victor Ponta a făcut presiuni foarte mari în sensul acesta, a explicat liderul PNL Cluj, Marius Nicoară la REALITATEA FM Cluj.

El a adăugat că, oricum, dacă la Cluj liberalii primesc colegiul 1 deputaţi Cluj-Napoca şi nu colegiul 3, este clar că vor fi compensaţi cu un colegiu eligibil dintr-o altă zonă din ţară.

O decizie finală privind împărţirea colegiilor între PSD şi PNL se va lua până mâine, a explicat Marius Nicoară. Pe Cluj, liberalii au primit 8 colegii în timp ce PSD a luat doar 6 colegii.

Colegiul 3 - deputaţi, despre care se spune că ar fi cel mai eligibil pentru USL, ne-a fost atribuit nouă, liberalilor. De altfel, este şi acum al nostru, numai că domnul Victor Ponta face presiuni foarte mari, ca acest colegiu să revină PSD-ului. S-a marşat pe ideea că noi oricum am primit mai multe colegii pe Cluj şi că ar trebui să cedăm acest colegiu eligibil social democraţilor, la schimb cu colegiul 1. Oricum, până la urmă şi colegiul 1 ar putea fi câştigat de USL, aşa încât nu ar trebui să fie o problemă pentru noi. Dar decizia finală în privinţa împărţirii acestor colegii o va lua domnii Crin Antonescu şi Victor Ponta", a explicat Nicoară.

De altfel, nu doar Clujul are mici dispute în privinţa împărţirii colegiilor, a explicat Nicoară. Sunt mai multe zone în care se cer schimbate anumite colegii, astfel încât să aibă de câştigat atât PNL cât şi PSD.

Până în prezent s-au închis 31 de judeţe şi doar nouă au rămas de reglementat. Cu siguranţă se va ajunge la o înţlegere", a spus Nicoară. Acesta nu a vrut să spună cine sunt nominalizaţii pe colegiile 1 şi 3. Cel mai probabil, conform surselor din PSD, pe colegiul 3 va merge să candideze Aurelia Cristea, dacă acest colegiu va fi transferat social-democraţilor. În schimb pe colegiul 1, de la liberali, ar putea să vină cel mai probabil Adrian Oros.

 

Comenteaza