Video Cum va fi creionată lista PNL pentru Consiliul Județean Cluj. Maria Forna: „Vom avea persoane cu experiență, dar și oameni noi”

Cum va fi creionată lista PNL pentru Consiliul Județean Cluj. Maria Forna: „Vom avea persoane cu experiență, dar și oameni noi”
| Foto: ZIUA de CLUJ

Au mai rămas doar câteva zile până când partidele trebuie să-și definitiveze listele de consilieri locali și județeni pentru alegerile locale din 9 iunie 2024.

Maria Forna, consilier județean din partea PNL și șefa Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Cluj, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre cum va arăta lista liberalilor clujeni la Consiliul Județean.

Suntem în procedură de precampanie. Avem validați candidații pentru pozițiile de primari în cele 81 de UAT-uri din județul Cluj. În perioada următoare, aproximativ până în data de 16 aprilie, termen la care se pot depune oficial candidaturile la birourile electorale de circumscripție, respectiv biroul electoral județen, trebuie finalizate listele de consilieri locali și cele de consilieri județeni.

Am avut în cadrul partidului o procedură internă de depunere a candidaturilor. Colegii noștri și-au depus candidaturile pentru funcțiile de consilieri locali și județeni. Birourile Politice Locale trebuie să se întrunească zilele viitoare, să valideze aceste liste. La fel, Biroul Politic Județean al PNL Cluj, urmează să valideze lista de consilieri județeni.

Locurile pe listă vor ține cont de implicarea fiecărui membru plus disponibilitatea de implicare în următorul mandat. Se ia în considerare și vechimea. Aceste trei elemente sunt foarte importante. Cu siguranță vom avea și persoane noi pe această listă. În mandatul actual, PNL are 19 consilieri județeni plus președintele CJ Cluj, Alin Tișe, care are și drept de vot.

Bineînțeles că sperăm ca numărul acesta să fie menținut și în mandatul viitor. Vom avea și colegi care au deja experiență în forul administrativ județean, dar vom avea și tineri sau doamne. Persoanele care se vor regăsi în această listă sunt persoane care s-au validat în spațiul public din punct de vedere profesional și doresc să se implice. Totodată, lista trebuie să țină cont și de toate zonele din județul nostru”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Maria Forna.

Șefa ATOP Cluj estimează că aproximativ 15-20% din locurile eligibile ale liberalilor pentru Consiliul Județean Cluj vor fi ocupate de oameni noi.

Până la această oră, actualul lider al CJ Cluj, Alin Tișe (PNL), Alexandru Cordoș (PSD), Adrian Oros (Alinața Dreapta Unită) Cristian Sipoș (AUR), Csoma Botond (UDMR) sunt cei care își doresc șefia forului administrativ județean și candidează la alegerile locale din 9 iunie.

„Suntem un stat democrat. Deci fiecare are dreptul să candideze. Din punctul meu de vedere, și lăsând la o parte calitatea mea de membru al PNL, cred, și sunt convinsă că, cetățenii, în data de 9 iunie, vor alege performanța. Această performanță administrativă este și va fi dată de PNL, iar la nivel de conducere a CJ Cluj, Alin Tișe, pe lângă faptul că se bucură de susținerea cetățenilor, se bucură și de realizări”, a declarat Forna.

Comenteaza