Dilemă în PDL Cluj: “La nuntă sau la congres?”

Dilemă în PDL Cluj: “La nuntă sau la congres?”
Congresul intempestiv al PDL, provocat de demisia echipei de conducere în frunte cu Emil Boc, a generat pentru democrat-liberalii clujeni nu doar pierderea primei funcţii în partid, ci şi problema unei alegeri deloc uşoare: unde să meargă, la nunta colegului lor Roland El-Hayes sau la congres?

Spre deosebire de majoritatea partidelor, în PDL delegaţii la congres nu se aleg de către adunări generale judeţene, ci majoritatea lor sunt stabiliţi din oficiu, pe baza unor criterii statutare, după funcţiile din partid sau din administraţia locală sau centrală, o mică parte fiind aleşi de Biroul Permanent Judeţean. De această dată, se pare că forul de conducere al organizaţiei a fost obligat să înlocuiască unii titulari de drept. Motivul: nunta proaspăt alesului consilier judeţean Roland El-Hayes, care se suprapune cu data Convenţiei Naţionale Extraordinare (denumirea oficială a congresului) a PDL. Fostul primar interimar, preşedintele OT-PDL Cluj, Radu Moisin, este unul dintre cei care au ales nunta, dar surse din partid spun că n-ar fi singurul.

"Nu eu sabotez congresul partidului, congresul îmi sabotează mie nunta, aş putea spune, glumind. Eu am fixat data nunţii la începutul anului, congresul a fost fixat acum două săptămâni. La nuntă vor veni cam 50-70 de colegi de partid. Nu ştiu dacă, în afară de Moisin, mai sunt şi alţii care ar fi trebuit să meargă la congres, dar, cu siguranţă, dacă nu era congresul, veneau mult mai mulţi. Deci congresul mă sabotează pe mine", a comentat El-Hayes.

Alegerile locale, care au generat congresul, au mai adus o veste proastă pentru organizaţia democrat-liberalilor clujeni. Fostul fief portocaliu şi-a pierdut, odată cu preşedintele, şi statutul de organizaţie-fanion a PDL-ului. Conform aceluiaşi statut, numărul delegaţilor la congres este direct proporţional cu rezultatele electorale. Or, din punct de vedere al numărului de delegaţi, organizaţia PDL Cluj ocupă locul 9 pe ţară, excluzând Bucureştiul. PDL Cluj (45 de delegaţi) a fost depăşită de organizaţiile din Suceava (80 de delegaţi), Arad (65), Alba (64), Prahova (59), Dâmboviţa (58), Mehedinţi (52), Neamţ (50) şi Botoşani (48). Reamintim că sâmbătă clujenii vor avea doi candidaţi: Alin Tişe, pentru funcţia de vicepreşedinte, şi Daniel Buda, pentru preşedinţia Comisiei Naţionale de Integritate, Statut, Etică şi Litigii.

 

Etichete
Comenteaza