Doi români au fost aleşi vicepreşedinţi ai Parlamentului European

Doi români au fost aleşi vicepreşedinţi ai Parlamentului European
| Foto: caleaeuropeana.ro

Europarlamentarii români Victor Negrescu (S&D) şi Nicu Ştefănuţă (Verzi) au fost aleşi în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

Eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European cu 394 voturi pentru din 665 voturi valabil exprimate, scrie Mediafax.

„Sunt onorat să reprezint România într-o poziţie atât de importantă la nivelul Parlamentului European. Voi căuta să fiu mai mult decât un vicepreşedinte al legislativului european, voi continua să fiu o voce puternică pentru români la nivelul instituţiilor europene pentru că astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să demonstrăm că putem conta şi ne putem impune, cu profesionalism, punctele de vedere. M-am prezentat în faţa parlamentarilor europeni cu trei priorităţi clare: democratizarea şi deschiderea Parlamentului European către cetăţeni, respect faţă de toţi eurodeputaţii din toate statele membre şi întărirea rolului legislativului în procesul decizional european”, a declarat Victor Negrescu.

Votat săptămâna trecută drept candidatul Grupului Verzilor pentru rolul de Vicepreşedinte al Parlamentului, Nicu Ştefănuţă a fost ales cu 347 voturi.

„Este o onoare pentru mine să devin astăzi Vicepreşedinte al Parlamentului European, dar şi o mare responsabilitate. Îmi propun să aduc Parlamentul mai aproape de oameni, în special de tineri. Criza socială, inegalitatea, discriminarea, îi fac pe tineri să fie îngrijoraţi de viitor. Noi, întregul birou al Parlamentului, avem datoria să le arătăm că democraţia europeană funcţionează, că drepturile lor sunt respectate şi că vocea lor este ascultată", a declarat Nicu Ştefănuţă.

Potrivit unui comunicat al Parlamentului European, 11 dintre cei 14 vicepreşedinţi au fost aleşi din primul tur. Procesul continuă pentru alegerea celorlalţi trei vicepreşedinţi.

Comenteaza