Video Europarlamentarul Daniel Buda, despre tensiunile din Rep. Moldova: „Putin încearcă să escaladeze conflictul în zonă”

Europarlamentarul Daniel Buda, despre tensiunile din Rep. Moldova: „Putin încearcă să escaladeze conflictul în zonă”

În ultima perioadă, eforturile Rusiei de a provoca noi tensiuni cu Republica Moldova și de a agita spiritele în regiune au devenit tot mai evidente. Chiar președinta Maia Sandu a acuzat Rusia că foloseşte „sabotori” deghizaţi în civili pentru a stârni tulburările pe fondul unei perioade de instabilitate politică.

Eurodeputatul clujean a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a precizat că este îngrijorat de ceea ce se întâmpă în țara vecină.

Dacă ar trebui să calific situația din Rep. Moldova aș spune că este îngrijorătoare. Este o situație destul de complicată și delicată. Sunt absolut convins că Putin încearcă să escaladeze conflictul în zona respectivă. Lucrează intens pentru a destabiliza democrația în formare și în consolidare de acolo.

Este important mesajul de susținere transmis de președintele american Joe Biden. În același timp, și Uniunea Europeană se manifestă în sensul sprijinirii Republicii Moldova. Nu mai vorbesc de România, care este parte integrantă la eforturi. Tratăm Moldova ca fiind o regiune parte integrantă din România.

Ne interesează să păstrăm stabilitatea în regiune, pe o parte. Pe de altă parte, avem o obligație morală pentru că sunt sânge din sângele nostru și este normal să avem o asemenea abordare. M-aș exprima într-o manieră temperată și înrgijorătoare față de ce se întâmplă în Moldova”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Daniel Buda.

Între timp, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat fără temei Kievul că plănuieşte un atac asupra Transnistriei, un teritoriu pro-rus din Moldova unde se află amplasate trupe ruseşti. Temerile că Putin ar putea crea un pretext pentru o anexare în stil Crimeea au crescut.

Comenteaza