Falcă e câştigător "la mustaţă" al alegerilor PDL Cluj pentru "prezidenţialele" de anul viitor

Falcă e câştigător
Primarul din Arad, Gheorghe Falcă, este câştigătorul "la mustaţă" al competiţiei interne din PDL, la Cluj, unde cei doi şi-au prezentat candidaturile la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

 

În cursa internă s-au înscris Gheorghe Falcă şi Cătălin Predoiu, care în această săptămână au fost prezenţi la Cluj, unde şi-au prezentat în faţa membrilor PDL Cluj, „Proiectele de Ţară".

După ce joi aceştia şi-au prezentat proiectele în sala Europa a Casei de Cultură a Studenţilor, la sediile locale din Cluj-Napoca, Turda, Gherla, Câmpia Turzii, Dej şi Huedin ale PDL s-au prezentat la vot un umăr de 3487 membri, dintr-un total de 6933, adică o prezenţă la vot de 50,3%.

Din totalul de 3410 voturi valabil exprimate, candidatul Gheorghe Falcă a obţinut 1715 voturi reprezentând 50,29% iar candidatul Cătălin Predoiu a fost votat de 1695 membri, adică 49,71%.

Clujul e singurul judeţ din Ardealul de Nord unde Falcă l-a detronat pe Predoiu: democrat-liberalii din cele şase judeţe ale regiunii Nord-Vest au votat, sâmbătă, ca viitorul candidat al PDL la alegerile prezidenţiale să fie Cătălin Predoiu, care a obţinut 77,31% din voturi, în timp ce Gheorghe Falcă a adunat 22,68 % din voturi.
Cătălin Predoiu a obţinut cel mai mare număr de voturi, respectiv 85%, în judeţul Bihor, iar cele mai puţine voturi, respectiv 49,7%, a adunat în judeţul Cluj, singurul judeţ unde a fost devansat de contracandidatul său, Gheorghe Falcă, care a avut 50,3% din voturi.

Etichete
Comenteaza