Grindeanu, după ce deputatul Achimaş a spus că nu va vota un guvern din care face parte Rafila: „Trebuie să existe o explicaţie”

Grindeanu, după ce deputatul Achimaş a spus că nu va vota un guvern din care face parte Rafila: „Trebuie să existe o explicaţie”
| Foto: economedia.ro

Ministrul propus la Transporturi, Sorin Grindeanu, a declarat, după ce deputatul PSD de Cluj, Patriciu Achimaş-Cadariu, a spus că nu va vota un guvern din care face parte Alexandru Rafila că din punctul lui de vedere, trebuie să existe o explicaţie pentru colegii care nu respectă deciziile partidului.

Sorin Grindeanu a primit miercuri aviz favorabil pentru postul de ministru al Transporturilor în comisiile reunite ale Parlamentului.

„Eu cred că fie care dintre noi, dincolo de componenta personală, am fost aleşi pe listele unui partid, foe că vorbit de PSD, PNL, UDMR, AUR, UDMR, nu a candidat nimeni independent şi eu nu ştiu să fie vreun parlamentar independent în acest moment. Eu nu cunosc vreun parlamentar, deputat sau senator, care să fi intrat în 2020 în Parlament independent”, a afirmat Grindeanu, potrivit news.ro.

”Din punctul meu de vedere, trebuie să existe o explicaţie pentru colegii care nu respectă deciziile partidului”, a mai spus social-democratul.

Deputatul clujean Patriciu Achimaş-Cadariu, medic şi fost ministru al Sănătăţii, a anunţat miercuri dimineaţă că nu va vota un guvern din care face parte Alexandru Rafila, susţinut de social-democraţi pentru portofoliul Sănătăţii.

Cadariu precizează că nu va vota nici în comisia de specialitate în favoarea lui Rafila, căruia îi reproşează atitudinea în privinţa Planului Naţional de Combatere a Cancerului. Fostul ministru admite că a candidat pe listele PSD, la invitaţia partidului, dar subliniază că a candidat asumându-şi un angajament faţă de pacienţii bolnavi de cancer.

Comenteaza